Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (187)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Hård vind fra øst

fredag 6. marts 2020
af Henrik Jørgensen

Allerede i går havde jeg set at prognosen for i dag ikke så godt ud, men alligevel var jeg ude da nettene skulle sættes op og der blæste det så meget at jeg ikke ville sætte noget op før det blev lyst så jeg kunne se om der var for meget vind til hvert net kunne sættes forsvarligt op.

Jeg valgte så at gå ind og sove lidt igen, men kl 7 gik jeg ud og vinden havde slet ikke lagt sig men fandt 5 net som kunne sættes op, men dog var mine forventninger ikke høje da  både blæst og østenvind er det bedste.

Det viste sig også på de næster runder at alle fuglene var blæst væk og de eneste jeg så var lidt små flokke af grønsisken som fløj over haven, så kl 9.30 gav jeg op og lukkede ned.

Da jeg sad til middag og tjekkede noget på min pc bankede det pludselig på vinduet og til min store overrakelse var det en af mine venner hjemme fra København som arbejder på Falster og så lige tog ned for at hilse på i sin pause.

Netgaderne har haft godt af vind da det meste mudder er tørret ind, men der er stadig lidt steder der er mudret så de steder fik jeg smidt nogle læs flis af på i dag, men dog ikke nede i hjørnet hvor de 2 sidste net mangler at blive sat op(der er der også lidt for meget mudder endnu).

Om eftermiddagen begyndte det at dryppe og nu her kl 17 regner det, men forhåbenligt er det væk i morgen så jeg kan få en sidste god dag med fugle inden jeg tager hjem.

Dagens total er desværre et stort nul..