Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (187)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Sylvia'ernes dag

fredag 24. april 2020
af Susanne Primdahl

Det var den første morgen, hvor jeg ikke frøs om fingrene, da nettene skulle åbnes. Temperaturen var også oppe på 10 grader allerede før solopgang - til gengæld var den kun steget 2 grader, da nettene blev lukket.

I går og i dag har det været så vindstille om morgenen, at jeg har bemærket, at jeg har selskab om morgenen, når jeg åbner net. Det er de Grønne Frøer, der synger morgensang for mig sammen med de tidligste fugle, og det er faktisk rigtig hyggeligt.

Vinden startede på 1,5 m/s, og så steg den i styrke i løbet af perioden, så jeg var ikke i tvivl om, da det var lukketid. Vindstyrken var nået helt op 11,8 m/s, da jeg var færdig med at lukke. Der er noget læ i haven, men når det blæser så meget, bevæger nettene sig alligevel så meget, at fuglene kan se dem.

Vinden var stadig omkring det vestlige hjørne i dag. Den startede i nordvest og flyttede i direkte vest i løbet af dagen. Ligesom i går kunne det ses på antallet af fugle, at vinden ikke længere er i øst. 
Der blev endda ringmærket flere end i går, og et antal aflæsninger på kun 5 vidner om, at de fugle, der har været i haven nogle dage, er draget videre mod deres ynglelokaliteter.

Det var Sylvia sangernes dag i dag. Det vil på nuværende tidspunkt sige Munk og Gærdesanger. De to arter står for halvdelen af dagens ringmærkninger.
Årets første Munk blev ringmærket den 7. april, og det er ikke mere en 3 dage, siden den første Gærdesanger blev mærket. Nu bliver det spændende at se, hvornår de to andre almindelige Sylvia'er, Tornsanger og Havesanger dukker op. Måske kan Tornsangeren nå at komme, inden jeg tager hjem om godt en uge. Havesangeren er nok mere tvivlsom.

IMG 3221 red
Gærdesanger

Vi fangede årets første Skovsanger for et par dage siden, men den fik ikke ring på, fordi den i forvejen var ringmærket i Finland. I dag sad endnu en Skovsanger i nettet, og denne gang var det en, der skulle have en ring.

IMG 3203 red
Skovsanger

24 04 2020 19 01 02