Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (129)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Årets første Digesvale

torsdag 12. maj 2016
af Johanne Øhlers Aagaard

Vi vågnede op til en kold og blæsende morgen og for første gang i lang tid kunne vi ikke åbne alle net, men nok til at gennemføre standarden. Det skulle dog hurtig vise sig at det ikke ville blive den store ringmærkningsdag og vi endte på kun 9 fugle. På trods af lavt antal fugle var variationen høj og vi fik mærket 8 forskellige arter i løbet af morgenen. Blandt dem var en Broget fluesnapper hun. Da det kun er den anden vi har ringmærket i år går vi og venter på der snart ankommer flere.

Digesvaler ser vi dagligt ude på Odden og henover haven men det er ikke så ofte at de flyver så lavt at de går i nettene. I dag kunne Andreas dog tage årets første ud af nettet, den var desuden ny ringmærkningsart for ham. Det er en af de sødeste fugle og have i hånden.

DigesvaleÅrtes første Digesvale (Riparia riparia). Foto: Andreas Bennetsen Boe

Efter frokost cyklede vi en tur til Bøtø Plantage og Det Falsterske Dige for at tjekke lokaliteten med Sort ildfugl ud, vi havde ikke forventet at de ville flyve allerede nu så vi blev positiv overraskede da vi fandt omkring 10 individer. På trods af vinden var der godt gang i sommerfuglene og vi så desuden Lille ildfugl, Okkergul randøje, Skovrandøje og Purpurmåler.

Sort ildfuglSort ildfugl (Lycaena tityrus). Foto: Andreas Bennetsen Boe

Til sidst på turen var vi en tur fordi det høje tårn ved Bøtø Nor i håb om at der stadigvæk var Sortterner, det var der desværre ikke og der var meget stille og vi vendte snuden hjem af igen. Tilbage på fuglestationen gik vi en tur på stranden for at plukke blomsterknopper fra Strandkål som vi tilberedte ligesom broccoli, hvilket blev rigtig lækkert.

Her til aften er de to naturnørder Moko og Søgaard ankommet og skal overnatte på stationen de næste dage for at tage ud i området og lede efter en masse forskellige arter. Det bliver spændende hvad de finder.

Total: 9

Digesvale / Sand Martin - 1
Tornsanger / Common Whitethroat – 1

Munk / Blackcap - 1
Gransanger / Common Chiffchaff - 1
Løvsanger / Willow Warbler - 2
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher - 1
Tornirisk / Linnet - 2