Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (102)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)

Dejlig start på efteråret

fredag 1. september 2017
af Anton Herrig Liebermann

I dag måtte jeg slå nettene op af mig selv, da Nigel bøvlede med benet, og Anders var en rigtig syvsover. Vejret var klart og meget fattig hvad angår vind. Rødhalse kaldede fra et par buske, og gjorde jeg ikke turde åbne spurvehøgenettene. Dog var antallet helt fint, og spurvehøgenettet røg op lidt senere. Der har været flere kvaliteter imellem dagens mærkninger. Sæsonens første græshoppesanger fandt vej til garnerne, og blev min mærkeart nummer 80. Enorm fed artgruppe, og den blev fremvist som lille trøst, til de fremmødte bjergløvs folk! Dog må jeg erkende, at græshoppen er noget federe.

graeshops1k græshoppesanger.

Ragnar meldte om en stille og rolig dag på odden! Hans kratlusk efter endt standard tælling er dog lidt mere over i den interessante del. Han fandt en vendehals ved birkemosen, sammen med en overflyvende lærkefalk. Så var hans dag reddet.

Vores dag blev reddet med en fantastisk dag, med god stemning og en kanon artsdiversitet.

Today´s rining:
Spurvehøg / Sparrowhawk- 1
Gul Vipstjert / Yellow Wagtail - 1
Jernspurv / Dunnock - 12
Rødhals / Robin - 6
Rødstjert / Redstart - 6
Græshoppesanger / Grashoppe Warbler - 1
Gulbug / Icetrine Warbler - 2
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 5
Tornsanger / Common Whitethroat - 5
Havesanger / Garden Warbler - 3
Munk / Blackcap - 10
Gransanger / Chiffchaff - 1
Løvsanger / Willow Warbler - 43
Grå Fluesnapper / Spotted Flycatcher - 6
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher - 1
Rødrygget Tornskade / Red-backed Shrike - 1
Skovspurv / Tree Sparrow - 3
Stillits / Goldfinch - 1
Total: 108

Hen på eftermiddagen røg endnu en stor ung spurvehøg i, som blev fremvist med en sen genfangst af nattergal. Bjergløvs folket måtte til sidst opgive håbet, trods nogen havde blevet i haven hele 12 timer. Ihærdighed burde belønne sig, men fuglen har virkelig været vanskelig i felten. Hen på eftermiddagen røg den efterhånden kendte blege gransanger i nettet lige ved det træ, hvor at Tim fandt sin phyl i går. Den blege grans blev fanget den 26 august, og har holdt til mellem indkørslen og labbet siden. Den har drillet samtlige ornitter, som flere gange har ment, at de har haft bjergløvsen. Da gransen også har antydning af gullige bræmmer på svingfjerene. Når DNA'en kommer tilbage, og SU-rapporten skal skrives, bliver der kun sendt ind til tidspunktet 9.57, som er sidste gang den sås i feltet med 100 procent garanti af undertegnede. Jeg var dog tilstede som den 3. da Tim fandt sin phyl, men kunne intet se. I skal dog ikke snydes for den drillende grans.

gransMeget hvidlig mave og bryst. Ret lyst hoved i forhold til normale grans, og antydning af gulgrønlige bræmmer på kanten af svingfjerene. Fuglen er dog en 1k gransanger!

Noget meget mere vigtigere at bedrøfte aftenen med, var forkælelsen vi var vidner til. Nina bragte enorm lækker aftensmad i aften, og Nigel stod for dessereten, som i dag var den efterhånden berømte engelske pudding. 

Nu begynder Anders Wiig og Clausjannic og råbe lidt højt over den danske scoring i fodbold, så jeg må hellere ind og føre de danske drenge til VM! Bloggen bliver derfor kortet af nu. 

Lad os se hvad der sker i morgen,
de gladeste hilsner Anton