Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (245)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: feb. (1)mar. (29)apr. (30)maj (31)juni (16)juli (14)aug. (31)sept. (32)okt. (31)nov. (23)dec. (1)

Stilhed efter stormen

tirsdag 30. april 2019
af Susanne Primdahl

Efter en rigtig travl dag i går fik vi i dag en stille dag, både hvad angår vind og antallet af fugle. Vinden var næsten ikke-eksisterende med 0,5-2,2 m/s. Til gengæld skinnede solen fra en skyfri himmel.

Kirsten Marie Haugstrup ankom i går eftermiddags for at besøge mig et par dage, så det var meget passende, at der ikke var så travlt ved nettene. Det gav bedre mulighed for at snakke og fortælle om, hvad vi går og laver.

I dag pillede Robert endnu en fugl med udenlandsk ring ud af nettet. Denne gang var det en Jernspurv med belgisk ring.

 IMG 4065 red

Jeg fik fornøjelsen af at håndtere en Stor Flagspætte hun - kun den tredje, der er ringmærket her på fuglestationen i år. Den er åbenbart ikke så almindelig her, som hjemme i Midtjylland.

 IMG 4070 red

Vi har haft to Gærdesangere i dag, som lignede nogen, der havde haft "hele krydderen nede i honningbøtten". De var fuldstændig gule af pollen omkring næbbet, så vi har snakket om, hvorvidt de spiser pollen, eller det bare sker, fordi de går efter små insekter, der er på jagt efter pollen inde i blomsterne. Det er nok det sidste, for vi har ikke umiddelbart kunnet finde noget, der omtaler pollen som en del af Gærdesangerens føde.

 IMG 4078 red

I eftermiddag har jeg haft Kirsten Marie med til Bøtø Nor, hvor der var masser af ænder, gæs, vadefugle og andet godt at kigge på. Vi var så heldige, at solen ikke var fremme hele tiden, for eftermiddagen er ikke det bedste tidspunkt at besøge lokaliteten pga. modlys.

Dagens fangster: Nymærkede (aflæste)

Stor flagspætte / Great Spotted Woodpecker   1 (0)
Skovpiber / Tree Pipit   1 (0)
Gærdesmutte / Wren   7 (0)
Jernspurv / Dunnock   3 (1)
Rødhals / Robin   12 (24)
Rødstjert / Redstart   2 (1)
Husrødstjert / Black Redstart   0 (1)
Solsort / Blackbird   1 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat   15 (5)
Tornsanger/ Common Whitethroat   1 (0)
Munk / Blackcap  2 (0)
Gransanger / Chiffchaff   5 (1)
Løvsanger / Willow Warbler   1 (0)
Fuglekonge / Goldcrest   5 (0)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   1 (0)
Musvit / Great Tit   1 (0)
Tornirisk / Linnet   3 (0)

I alt   61 (33)

I dag vil Robert og jeg slutte af med et billede taget af Kirsten Marie, så I ved, hvem det er, der passer fuglestationen i øjeblikket.
Kirsten Marie har fanget os i et øjeblik, hvor vi studerer en fugl og sammenholder med beskrivelserne i den litteratur, vi har til rådighed i ringmærkningslaboratoriet.

IMG 9941 red

The Whitethroat / Tornsanger is there

mandag 29. april 2019
af Robert Luttik
After a very cosy but a little bit noisy open day we had today a very quiet day. Not because there were no birds but in the morning only Susanne and me were at the station. It was a good day, not too warm, a bit of wind (from the North) and later in the day it became very sunny. First two rounds were very very busy and after those we got some time to drink coffee. We ringed in total 167 new birds (highest number this year) and had only 16 recaptures. Most birds from the days before had left the station. 
We had the first Whitethroat / Tornsanger of the year. We also had 18 Willow Warblers / Løvsanger. I saw at Trektellen.NL that some ringing station were askiing where are the Willow warblers. Maybe they like Denmark better. And together with the Willow Warblers we had 18 Chiffchaffs / Gransanger.
We started the day with a nice couple of Redstart / Rødstjert (see photo) and of course you will find a photo of de first Whitethroat / Tornsanger.
Sometimes we catch a bird that is ringed in an other country. Today we had a Robin / Rødhals from France (see the perky bird). 
 
 Female and male RødstjertIMG 4028 red
 
 First Tornsanger of the year
IMG 4034 red
 
 And a nice perky little bird from France
IMG 4043 red
 
Today’s catches and recaptures:

 results 29 4 2019

De gladeste hilsner

Robert

Åbent hus og endnu en ny årsart

søndag 28. april 2019
af Susanne Primdahl

Det var dagen, hvor vi skulle have åbent hus fra kl. 8-12, men vi var selvfølgelig klar før solopgang, som vi plejer.

Inden gæsterne ankom, havde vi allerede fanget en ny Sydlig Nattergal, og senere genfangede vi den fra i går.
I dag begik jeg ikke samme brøler som i går, hvor jeg glemte at informere Hans, så den kunne meldes ud. Denne morgen gik der heller ikke ret lang tid, før flere stod klar til at se den fine fugl, når vi var færdige med den.

Det blev en god dag i dejligt vejr, hvor mange kiggede forbi for at høre om ringmærkning og se de forskellige fugle fremvist. Rundture blev det også til, hvor gæsterne så, hvordan fuglene bliver pillet ud af nettene, får ring på og bliver målt og vejet.
Der blev samtidig budt på kaffe og diverse lækre, hjemmebagte kager hele formiddagen, ligesom der var gang i salget af redekasser, foderhuse, fuglepins m.m.

 IMG 20190428 120044 red

Det er altid et hit blandt børnene at få lov til at røre ved fuglene. Denne 6-årige dreng var helt eminent til at artsbestemme fuglene, og han havde konstant fokus på, hvad der foregik.

IMG 4008 red


Da en af fuglene blev sluppet, fløj den lige ind i et net igen, og så skulle han selvfølgelig med over og se, hvordan den blev hjulpet ud.
Det ville bestemt ikke undre mig, hvis vi med tiden kommer til at se mere til ham i ornitologkredse.

 IMG 4017 red

Der blev vist mange forskellige fugle frem i løbet af formiddagen, deriblandt denne kønne Tornirisk han:

 IMG 3990 red

På lukkerunden, lige før alle hjælpere skulle spise frokost sammen, dukkede dagens nye årsart op. Det var Skovpiberen, der for første gang i år havde fundet vej til fuglestationens net.

 IMG 4021 red

Nu har jeg flere gange været med til åbent hus her, og hver gang er jeg imponeret over, hvor mange fantastiske hjælpere, der i fællesskab får sådan et arrangement til at fungere. Det gælder både selve dagen, men også de mange forberedelser i dagene op til.
I gør det hele med store smil og godt humør, så jeg forstår godt, at mange af gæsterne gerne kommer igen gang efter gang for at tilbringe nogle hyggelige timer i jeres og fuglenes selskab.

Dagens fangster: Nymærkede (aflæste)

Skovpiber / Tree Pipit   1 (0)
Gærdesmutte / Wren   11 (0)
Jernspurv / Dunnock   13 (1)
Rødhals / Robin   48 (23)
Sydlig nattergal / Nightingale   1 (1)
Solsort / Blackbird   1 (0)
Sangdrossel / Song Trush   1 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat   7 (1)
Munk / Blackcap  2 (0)
Gransanger / Chiffchaff   6 (5)
Løvsanger / Willow Warbler   3 (2)
Fuglekonge / Goldcrest   3 (2)
Musvit / Great Tit   0 (1)
Skovspurv / Tree Sparrow   0 (1)
Bogfinke / Chaffinch   1 (0)
Stillits / Goldfinch   1 (0)
Tornirisk / Linnet   5 (0)

I alt   104 (37)

En svær start på en rigtig god dag

lørdag 27. april 2019
Opdateret med foto
af Susanne Primdahl

Der havde været bulder og brag og torden og lynild i løbet af natten, så da vækkeuret ringede, silede regnen ned. Jeg konfererede kort med Vagn, og så satte vi vækkeuret 1½ time frem, hvor radaren ville vise, om der overhovedet kunne gennemføres standardmærkning i dag.

Da vi stod op, var der stadig lidt regn i luften, men ikke mere, end nettene kunne åbnes 1 time og 3 kvarter forsinket, og dermed kunne vi stadig klare en standardmærkning, medmindre regnen tog til i stedet for at forsvinde helt.

Vinden startede i vest, kørte ned i sydvest for at ende i syd - meget anderledes end den efterhånden velkendte østenvind. Temperaturen lå på 9-11 grader, og vinden, som startede på 9 m/s, aftog til 1,5 m/s ved standardmærkningens afslutning. På det tidspunkt var solen også kommet igennem skydækket, hvorimod disen lå tæt ud over havet.

Allerede på anden runde var der en spændende fangst, da Vagn overbragte mig en forsinket fødselsdagsgave, som han kaldte det, i en fuglepose.
Jeg åbnede spændt posen, og ud kom en Sydlig Nattergal.

 IMG 3967 red

Den blev grundigt undersøgt for dragtkendetegn, mål og vingeformel for at være sikker på, at det var den meget sjældnere Sydlige Nattergal, og ikke vores almindelige Nattergal.
Vingen kunne yderligere afsløre, at der var tale om en 2K fugl - altså en fugl fra sidste år. Det ses på de store dækfjer med lys plet på spidsen, som er ungfuglefjer, der ikke er skiftet endnu.

 IMG 3960 red

I skal også lige have et billede af dens flotte rustrøde hale:

IMG 3958 red

Allerede en time senere havde Robert en specielt udseende Gransanger, som mistænkes for at være en Iberisk Gransanger. Den skulle beskrives i alle detaljer, fotograferes på kryds og tværs, og der skulle sikres en DNA-prøve i form af et par små fjer. Så vil tiden vise, om det virkelig er en Iberisk Gransanger.
Hans trådte hjælpende til i denne forbindelse, og det var også ham, der fotograferede fuglen, så i skrivende stund har jeg desværre ikke et billede at vise jer.

2019 04 27 mulig iberisk gransanger IMG 2095a

Her er den gransanger, som måske peger hen imod en iberisk: Ret stor og langvinget, med markant øjenbrynsstribe, meget gul i den forreste del samt ret gul undergump (ses ikke så tydeligt på dette foto). Men lad mig sige det med det samme: Vi er absolut ikke selv overbesviste om en iberisk gransanger, for der er andre ting, der tyder på alm. gransanger: Benene er lidt for mørke, og især gav den nogle lyde fra sig, der peger på alm. gransanger. Vi har reddet et par tabte fjer fra fuglen, som vi agter at indsende til DNA-analyse: Så må vi se, hvad den siger.

Hans.kl.21.30

Ellers bød dagen på besøg af en lille gruppe, som fik fortalt om ringmærkning og vist nogle af de ringmærkede fugle af Hans og Gert.

 IMG 3973 red

I eftermiddags ankom Nina og Clausjannic, og traditionen tro sørgede Nina for lækker aftensmad til os alle. Mange tak for mad, Nina!

Dagens fangster: Nymærkede (aflæste)

Gærdesmutte / Wren   8 (3)
Jernspurv / Dunnock   0 (2)
Rødhals / Robin   61 (18)
Sydlig nattergal / Nightingale   1 (0)
Husrødstjert / Black Redstart   1 (0)
Sangdrossel / Song Trush   8 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat   6 (0)
Munk / Blackcap  8 (0)
Skovsanger / Wood Warbler   2 (0)
Gransanger / Chiffchaff   10 (2)
Løvsanger / Willow Warbler   6 (1)
Fuglekonge / Goldcrest   0 (4)
Kvækerfinke / Brambling   1 (0)
Tornirisk / Linnet   1 (0)
Grønirisk / Greenfinch   1 (0)
Gulspurv / Yellowhammer   0 (1)

I alt   114 (31)

Vi lægger an til skiftedag

fredag 26. april 2019
af Susanne Primdahl

Dagen startede lunt med over 9 grader og en vindstyrke på 6 m/s. Vi havde en fin solopgang, men ellers var det ret overskyet gennem det meste af ringmærkningsperioden. Hen på formiddagen kom solen igennem skylaget, og temperaturen steg til 11 grader. Vinden svingede frem og tilbage mellem øst og nordøst og tog til i styrke gennem perioden.

 IMG 20190426 051227 red

Vi havde ikke de store forventninger til dagen, fordi vinden nu igen kom fra østlige retninger, men med 59 ringmærkede fugle og 24 aflæsninger var vi faktisk ret godt tilfredse. Vi fangede forholdsvist mange Gærdesmutter, hvoraf flere var nogle værre snurrebasser, som krævede tålmodighed at få ud af nettene, så vi var jævnt beskæftiget først på morgenen.

Her et nærbillede af en af dem:

 IMG 20190426 062000 red

Vi har haft 6 flotte Rødstjert hanner de seneste dage, og i går havde vi også en enkelt hun.
Hun mødte ind til kontrol i dag, og derudover satte vi ring på hende her:

 IMG 3951 red

Hen på formiddagen fik vi besøg af Per Bo Hansen, som havde taget både kaffe og wienerbasser med til os. Det er ikke ret tit, jeg støder ind i Per Bo, efter han stoppede som observatør i Blåvand, så det var rigtig hyggeligt med et besøg og lidt fuglesnak.

I eftermiddag er Robert Luttik ankommet for at tage over for Vagn, som rejser hjem i morgen. Så i morgen bliver vi mindst tre til at passe nettene - måske fire med Clausjannic, som skulle være på vej ned til os sammen med Nina.
Forhåbentlig gør vejrguderne ikke alvor af de lokale skybrud, vejrudsigten truer med i morgen, og i givet fald er det godt, vi er så mange til at få lukket i en fart, hvis himlen og radaren fortæller os, at det er op over.

Dagens fangster: Nymærkede (aflæste)

Gærdesmutte / Wren   12 (1)
Jernspurv / Dunnock   10 (1)
Rødhals / Robin   12 (13)
Rødstjert / Redstart   1 (1)
Vindrossel / Redwing   1 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat 2 (0)
Munk / Blackcap  1 (0)
Gransanger / Chiffchaff   7 (0)
Løvsanger / Willow Warbler   1 (1)
Fuglekonge / Goldcrest   10 (5)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   0 (1)
Bogfinke / Chaffinch   2 (0)
Tornirisk / Linnet   0 (1)

I alt   59 (24)

Mange nye fugle i haven

torsdag 25. april 2019
af Vagn Lind

Vejret: Startede i morges med en del skyer, som endda valgte at smide lidt smådrypperi fra sig, så vi en overgang mente os nødsaget til at folde nettene. Det gik nu hurtigt over, så vi kunne fortsætte fangsten. Skydækket forsvandt og vi fik endnu en solskinsdag. - heldigvis uden kraftig vind.

Fra morgenstunden fik vi besøg af Mads fra Nykøbing, en ung, interesseret gut, der gerne ville være med til at se lidt ringmærkning. 
Det blev en travl dag han kom til at opleve ved nettene. I nattens løb var der kommet rigtig mange nye fugle over Østersøen, - specielt mange nye Rødhalse og Gærdesmutter, alle i god kondition (vægten lå højere i dag end ellers), og Afrikatrækkerne er også ved at vende tilbage til Odden. Dejligt at gense Fluesnapperne og Rødstjerterne. Sågar også en Husrødstjert. 

 Og så er der jo endelig antallet : 176 fangede fugle er ikke så ringe endda for en forårsdag i Gedser ( som en jyde ville udtrykke det, - sjællænderne ville nok sige "fantastisk" !)IMG 20190425 115536

Mads ydede et stort arbejde for os som kuli (kasseslæber). Kasserne måtte nemlig i brug i dag. 

 

Dagens fangster: nymærkede (aflæste)

Gærdesmutte / Wren   15 (1)
Jernspurv / Dunnock   8 (1)
Rødhals / Robin   67 (27)
Husrødstjert / Black Redstart  1  (0)
Rødstjert / Redstart   6 (0)
Solsort / Blackbird    2  (0)
Sangdrossel / Song Trush   1 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat 2 (1)
Gransanger / Chiffchaff   7 (1)
Løvsanger / Willow Warbler   9 (0)
Fuglekonge / Goldcrest   6 (9)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   1 (1)
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher   4 (0)
Bogfinke / Chaffinch   2 (0)
Grønirisk / Greenfinch   2 (0)
Tornirisk / Linnet   1 (0)
Gulspurv / Yellowhammer   1 (0)

I alt   135 (41)

En rolig dag med endnu en ny art for året

onsdag 24. april 2019
af Susanne Primdahl

Østenvinden var lidt mildere stemt i dag, så alle net kunne åbnes. Det havde regnet i nat, men det var ikke noget problem, fordi græsset under nettene blev klippet helt kort i går, og selve nettene var blevet tørre.
Det var overskyet gennem det meste af ringmærkningperioden, som alligevel sluttede i solskin og 12 graders varme.

Det blev en roligt dag, hvor fuglene kom dumpende nogenlunde jævnt, så der var ingen stress og travlhed.
Vi fik endnu en ny årsart, da denne smukke Rødstjert han dukkede op:

IMG 3927 red

Og så fik Vagn også en Broget Fluesnapper i dag. Jeg var jo slet ikke omkring den tanke, at han skulle have den, jeg pillede ud af nettet forleden dag. ;-)

IMG 3916 red

Vores fangster fordelte sig på 17 forskellige arter, så det var bestemt ikke en kedelig dag. Blandt andre kom dette farverige Stillits-par forbi og blev straks ringforlovet:

 IMG 3923 red

Der var også en ny Skovsanger til hver af os, så vi hyggede os med dagens arbejde, og var glade og tilfredse begge to.

 IMG 3944 red

Dagens fangster: nymærkede (aflæste)

Gærdesmutte / Wren   0 (1)
Jernspurv / Dunnock   1 (1)
Rødhals / Robin   16 (25)
Rødstjert / Redstart   1 (0)
Sangdrossel / Song Trush   3 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat 3 (1)
Munk / Blackcap  1 (0)
Skovsanger / Wood Warbler   2 (0)
Gransanger / Chiffchaff   1 (2)
Løvsanger / Willow Warbler   7 (0)
Fuglekonge / Goldcrest   1 (8)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   0 (1)
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher   2 (0)
Bogfinke / Chaffinch   1 (0)
Grønirisk / Greenfinch   1 (0)
Stillits / Goldfinch   2 (0)
Lille gråsisken / Lesser Redpoll   1 (0)

I alt   43 (39)

En noget tam dag

tirsdag 23. april 2019
- blæsten gik frisk over Østersøen, men bragte kun få nye fugle.
af Vagn Lind

Det er faktisk en svær opgave at skrive dagens blog, når der ikke rigtig er noget at berette om. Vejret i dag ændrede sig en del, - ikke på mængden af sol eller på fraværet af den efterhånden stærkt tiltrængte regn, men derimod på vindsiden. Retningen er stadig østlig, men der er blevet betydelig mere gang i blæsten. Det betød så også, at vi var nødt til at droppe at sætte 4 af nettene, da de stod for udsat. Fuglene fra i går var øjensynlig blevet i haven natten over, for fangsterne i dag bestod hovedsagelig af egne aflæsninger. Vi valgte at lukke af efter standardtiden for ikke at genere specielt en halv snes fuglekonger, der lod sig fange igen og igen.

IMG 20190423 170916
Til gengæld fik vi så ryddet lidt op i bunkerne af afklip ved netbanerne og Gert kom forbi og slog græs, så der nu er pænt og nydeligt til Åbent Hus på søndag den 28. april.

Dagens fangster:  Mærkninger, (aflæste)

Knækhale! / Wren   2 (3)
Rødhals / Robin  5 (19)
Solsort / Blackbird  1 (0)
Sangdrossel / Song Trush   1 (0)
Munk / Blackcap  1 (0)
Gransanger / Chiffchaff   0 (2)
Løvsanger / Willow Warbler   1 (0)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   0 (1)
Fuglekonge / Goldcrest   0 (9)
Bogfinke / Chaffinch   1 (0)

I alt   12  (34)

132 er dagens tal

mandag 22. april 2019
af Vagn Lind

Vejret startede fra morgenstunden med 5 grader og næsten vindstille,men er steget til 12 grader ved middagstid og vinden er frisket lidt op fra østlige retninger.

 

IMG 3880 redMånen lyste op over Østersøen kl. 5:30

 

Der var en del fugle ved nettene og forhåbningen fra i går om at nå over de 100 mærkninger i dag fik nyt liv. Vi mente dog nok det burde klares inden for standardtid, da vi havde haft en hård dag i går med mange nettimer. Der skal jo også være tid til at tage en slapper i det gode påskevejr! Selv om vi i Gedser nok nærmest ligger på det køligste sted i Danmark for tiden, er vejret jo lækkert.

 

IMG 3887 redÅrets første Skovsanger kiggede forbi og havde følgeskab af den første Brogede Fluesnapper, men ellers holdt artslisten sig på de sædvanlige arter.

 IMG 3908 red

De tyske venner af Hans, som kiggede forbi i går aftes var her igen til formiddag. De skulle vist lige have lidt ringmærkningsoplevelser med i bagagen inden turen går hjemad til Østtyskland. Og sandelig om de ikke have medbragt en lille gave, som vi nok skal nyde godt af en dag. En flaske ”Rotkäppchen”. En tysk ”sekt” (champagne).IMG 3912 red

Måske vi skal fejre noget én af de nærmeste dage ?

En Hvidhals måske, - hvem ved!

 

 

Dagens fangster: nymærkede (aflæste)

 

Gærdesmutte / Wren   6 (2)
Jernspurv / Dunnock   5 (3)
Rødhals / Robin   47 (12)
Sangdrossel / Song Trush   2 (0)
Gærdesanger/ Lesser Whitethroat 1 (0)
Munk / Blackcap  2 (0)
Gransanger / Chiffchaff   9 (1)
Løvsanger / Willow Warbler   5 (0)
Skovsanger/ Wood Warbler 1 (0)
Fuglekonge / Goldcrest   28 (2)
Broget Fluesnapper / Pied Flycatcher 1 (0)
Musvit / Great Tit 1 (1)
Skovspurv / Tree Sparrow 1 (0)
Rørspurv / Reed Bunting 2 (0)

 

I alt 111 (21)

Vi går efter de 100 i dag

søndag 21. april 2019
af Susanne Primdahl

I dag har vi haft en rigtig forårsdag, hvor temperaturen steg fra 4 grader om morgenen til 15 grader, da vi lukkede nettene kl. 16.30. Der var nærmest ingen vind, og den smule, der var, kom fra sydsydøst.

Gedser Fuglestation har følt sig lidt provokeret af de flotte fangsttal i Blåvand, så da vi havde haft 84 fugle ved standardtidens udløb, satte vi os for at nå de 100 i dag. Vi måtte dog til sidst erkende, at vi ikke kunne vride flere fugle ud af stationshaven, så vi måtte nøjes med 92.
Både Vagn og jeg er klar til at gøre et nyt forsøg i morgen!

Det er ikke blevet til mange fuglebilleder i dag, men et billede af det søde par af Lille Gråsisken, skal I da have:

 IMG 3876 red

Midt på formiddagen fik vi fint besøg af stationslederen med familie. De kiggede alle med ved nettene, og det ser ud til, at fugleinteressen nok skal gå videre til næste generation i Lind-familien. Her er det Hans' barnebarn Uma, der kæler med en Rødhals:

 2019 04 21 formidling IMG 2081a red

Vi har fået mange kilometer i benene i dag, hvor mange runder sidst på dagen slet ikke gav nogen nye fugle, og så er det rart med godt selskab.
Kim har været her det meste af dagen, og Gert og Louis kiggede ind til os på vejen hjem fra odden. Louis havde medbragt en fin lille snog, som desværre var kommet på tværs af et bildæk. Den skulle overdrages til Zoologisk Museum, men jeg nåede at få et billede af den.
Den ser næsten levende ud:

 IMG 20190421 142707 red

Jeg blev meget overrasket, da jeg vendte den om og så, hvor flot den var på undersiden. Det tænker man ikke på, når man ser den i naturen.

 IMG 20190421 142755 red

Her til aften bankede det på døren. Det var et par tyske venner af Hans, som lige ville hilse på os. Vi fik at vide, at de hjemme i Tyskland dagligt følger med i GFU's blog.
Det er da imponerende, at bloggen også bliver læst i udlandet, og jeg får helt præstationsangst. Jeg må vist hellere overlade til Vagn at skrive morgendagens blogindlæg.

Dagens fangster, ringmærket (aflæst):

Gærdesmutte / Wren   3 (0)
Jernspurv / Dunnock   8 (0)
Rødhals / Robin   36 (9)
Sangdrossel / Song Trush   1 (0)
Munk / Blackcap   6 (0)
Gransanger / Chiffchaff   6 (1)
Løvsanger / Willow Warbler   3 (0)
Fuglekonge / Goldcrest   6 (4)
Rødtoppet fuglekonge / Firecrest   2 (2)
Bogfinke / Chaffinch   2 (0)
Tornirisk / Linnet   1 (0)
Lille gråsisken / Lesser Redpoll   2 (0)

Total   76 (16)


1   |  2  |  3     NÆSTE