Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (74)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: feb. (2)mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (15)juli (17)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (29)dec. (18)

Alu-ringen, en af ringmærkningens ubesungne helte

onsdag 31. august 2022
En serie i fem dele, om ringmærkning og dens selvfølgeligheder (4/5)
af Adam
                 The Aluminium ring - an unsung hero of Gedsers bird banding scheme (4/5)
                         A short series in five parts on core aspects of avifauna data collection
 
 
Det er en vindstille her til aften efter en rolig dags ringmærkning: Et halvt hundrede nymærkede fugle med smukvejrs-culumus (Cumulus humilis) og digesvaler højt på himlen. Over et glas vin ser vi på en fiskeørn trække ud over stationen i retning af Femern. Lars Ulrich har selv kun mærket en enkelt fiskeørn, men er kongerigets mest erfarne havørne-ringmærker - med over hundrede mærkede under sit bælte. Den flyvende dør mærkes, akkurat som vi gør fuglekonger - med en indgraveret aluminiumsring der bærer et unikt nummer.
En havørneklo kræver nok en lidt anden kaliber, tillige med en pop-nitte til at holde den lukket, men princippet er ens: simpelt og kosteffektivt. Hele fidusen er at ringen og ringmærkningen ikke påvirker fuglens adfærd, og således ikke skævvrider dataen.
 
20220831_175517.jpg
De mindre størrelser til spurvefuglene, og en svanering (ja, ik' overraskende den til højre). Bagved et sortiment af speciallavede ringmærkertange

Nu findes der jo også lysloggere, gps-trackere, farveringe og legerede stålringe til kernebidere og andre krasbørstige typer, der selv kan rive en alu-ring af - men det er en anden snak til en anden blog.

   20220831_175918.jpg
Tre små ringstørrelser: en til fuglekonge+gran- og løvsangerben, en til rødhalse og fluesnappere og deres venner,
og den sidste der passer på tornsangere, dompap og værlingene
 
Da jeg først mønstrede på fuglestationen nogle år siden, bed jeg straks mærke i den omhyggelighed hvormed alu-ringene behandles. Bare tanken om at ha' tabt en ring et sted i græsset eller skrive den forkerte ringserie ind i ring-databasen får koldsved frem på en ringmærkers tinding. Præcis som med fuglenes ve og vel, går der rigtig meget saft med at værne om den data der sidder i ringen i vores daglige arbejde: indtastninger og datacheck og jeg-ved-ikke-hvad, for at sikre at vi får omsat vores citizen science til brugbar viden der bidrager til fremning af naturens mangfoldighed. Dataen eges af Zoologisk museum og den individuelle ringmærker.

 asasasd.JPG
De tynde ringe gemmer på mere end deres vægt ku' antyde, og værdien i at få tilbagemeldinger på genfangne fugle, sete og fundne ringe kan ikke undervurderes. Gul vip og Hvid vip

Dagens mærkninger:
Todays numbers:
 uuuuuuuuuu.png
På stationen: Lars Ulrich Rasmussen, Adam og Anne Hermanns

Brombæret, en af ringmærkningens ubesungne helte

tirsdag 30. august 2022
En kort serie i fem dele, om hvad man ta'r for givet i ringmærkningen (3/5)
af Adam & Ole Friis Larsen

                                   The Blackberry - an unsung hero of bird banding in Gedser (3/5)
                           A short series in five parts on that which we take for granted in bird banding.
                                            
                       bjorn2.png
I dag var John forbi for at trimme og tune græsstierne så fuglestationen virkeligt er efterårsklar. Rundt regnet een hektar græsarial at holde i skak, svarende til lidt mindre end halvdelen af haven, så ringmærkning og andre aktiviteter kan forløbe smertefrit. Som enhver besøgende på stationen erfarer, omkranses stierne af et virvar af brombærbuske. Det er en sort der hedder Armensk Brombær (Rubus armeniacus) som er kendelig på smagen og en meget lys underside på bladene.

Brombærbuskene stod i haven omkring det oprindelig hus på grunden, der brændte ned i januar 1996. Efterfølgende har den spredt sig, og udover at spille en vigtig rolle i brombærfestival, som afholdes løbende på matriklen i disse måneder, så er det også en stor fødekilde og go' rasteplads for de trækkende småfugle. Ik' dårligt for ringmærkningen.
Særligt curruca og sylvia-sangere går helt agurk når de ankommer for at opfedes i haven med de mørkerøde bær inden næste ryk på rejsen - hvilket der også er skyld i at man hurtigt lærer på fuglestationen ikke at ringmærke i hvid tshirt og kakibukser     ..

                                           20220830_174206.jpg

Den tornede Armensk Brombær er ikke overraskende nu vidtetableret uden for Kauskasus og således en invasiv art, som faktisk kan være rigtig svær at komme af man - så den skal også holdes i check.
Kik løbende på vores kalender og de social medier for fremtidige offentlige brombærindsamlingarrangementer - trods alt kan fuglene ikke gøre kål på store mængder der i sæsonen vokser i haven.

Om dagens træk på odden

GFU Lilla morgen20220830499

Det blev en af de privilegerede morgener på spidsen. Sidste år kom en ung kvinde en dag hen til træktælleren og spurgte til arbejdet. Da hun hørte, at vi hver dag starter en halv time før solopgang og derfor så solen stå op over havet hver dag, sagde hun: Sikke et privilegium. Mange solopgange har sin helt egen farve, og selv om lilla og violet egentlig er den samme farve, bare med rødder i forskellige sprog, så var tirsdag helt sikkert en lilla start på dagen. Luften var lun på en af årets sidste sommerdage, og der var et pænt småtræk over havet.

Fra land kom der Gule Vipstjerter (Motacilla flava), Skovpibere (Anthus trivialis) og Landsvaler (Hirundo rustica), men næsten ingen rovfugle – de fulgte vinden fra nordøst mod Hyllekrog på Lolland og trak ud der. Over vandet var det Sortænderne (Melanitta nigra), der dominerede strømmen, blandet op med småflokke af svømmeænder som Pibeænder (Anas penelope), Spidsænder (Anas acuta), Krikænder (Anas crecca) og fire Skeænder (Anas clypeata).

Tællingen for Gedser Fuglestation var vist den første i dette efterår efter den faste standard på fem timer med start en halv time før solopgang, og der går en uge, før denne observatør er tilbage på posten. Der skal åbenbart mere til end priviligerede solopgange, og vi mangler trækobservatører på Gedser Fuglestation i efteråret. Heldigvis er der lokale folk og ’løsgængere’, som kommer og bidrager fornemt med at tælle og indtaste i DOFbasen.

GFU Rod Torn20220830498 Ung Rødrygget Tornskade i kvasbunken på engen ved fuglestationen. Den ligner en hun, men årets unger er mere brune end rødlige på ryggen, og der er lyse spidser på de små fjer på oversiden af vingerne. Foto: Ole Friis Larsen/GFU

På vejen hjem til stationen efter dagens tælling havde en ung Rødrygget Tornskade (Lanius collurio) alverdens tid til at vente på, at stativ, teleskop og stol blev lagt på jorden og kameraet gravet frem af rygsækken på få meters afstand, så den kunne blive foreviget (måske) til bloggen. Sådan en tålmodig nærkontakt og en lilla morgen kan sagtens være hele dagens arbejde værd.

Se alle dagens tal fra Gedser Odde i DOFbasen her.

Dagens mærkningstal:
Todays numbers:
asdasasd.png

PS. Congrats on the waders (vadefugle) and quail (vagtel) at Skagen Fuglestation!


På stationen: Lars Ulrich Rasmussen, Adam, John Hartwich (græsslåning), Gert Juul Jeppesen, Ole Friis Larsen.

Gærdesangeren, en af ringmærkningens ubesungne helte

mandag 29. august 2022
En rimelig kort serie i fem dele, om det der til tider tages for givet i ringmærkningen (2/5)
af Adam

                   The Lesser Whitethroat - one of bird bandings unsung heroes (2/5)
                            A short series in five parts on that which we take for granted in bird banding.

   20220829_085915.jpg
The 10-14 gram warbler with its diminitative name deserves praise as one of the tell-tale birds of autumn migration in Denmark. Rarities get more shine, but Lesser Whitethroat dominates the garden soundscape at the station, and the nets too, as we venture into the autumn months. The oft forgotten but not necessarily shy migratory bird took center stage last year as it was elevated to the scientific name Curruca curruca. Like most other longdistance migrants, the species is seeing a decline in Europe over the last decades.Den lille 10-14 gram tunge sanger, som vi ikke fremhæver ofte er faktisk lidt af en karakterfugl i Gedser fuglestations have, både rent auditivt men egentlig også i nettene på denne tid. Foroven set med et svagt brombæroverskæg.

20220829_100120.jpg  fugl1.jpg
Gærdesangeren kan ikke kønsbestemmes, men normalt kan alderen bedømmes. Fuglen oven over er juvenil, først når fuglen når sit andet kalenderår kan den udvikle en lys halvmåne i iris'en, een af få kendetegn som hjælper med aldersbestemmelse.

Der blogges typisk mer' om spektakulære fuglearter med pragt dragt, vendende hals, vingebånd eller øjenstribe - særligt i efterårssæsonen - men hverdagshelte fortjener tillige at blive anerkendt for alt det de kan. Siden juni er gærdesangeren klart den hyppigste fugl i nettene med 377 individer ringmærket - lidt under gennemsnittet for sommermånederne de seneste fem år på stationen. Kun tornsanger og løvsanger plejer at kunne konkurrere i antal, men i år er særlig den sidste af de to tilsyneladende forsinket i deres ryk sydpå.

fugl2.jpg
Afrikatrækkeren gik i folkemunde under navnet mølleren da den lyder som et vandmøllehjul  teck-teck-teck-teck      hvad det tilsvarende tyske navn Klappergrasmücke også fortæller. I 2021 fik gærdesangeren et veltjent popularitetsboost da den skiftede videnskabeligt navn fra Sylvia curruca til nu at være nominal art med navnet Curruca curruca.

Som øvrige langdistancetrækkere er populationen af gærdesangeren også faldende i Europa de seneste årtier. Trods gærdesangers mindre statur og til tider oversette tilstedeværelse er det på ingen måde en fugl, der kan undværes her på landets sydligeste spids.


Dagens mærkningstal:
Todays numbers:

asdsadsadsadsad.pngMandag morgen blev en gruelig musestille ringmærkningsforestilling, men det lykkedes altså ringmærkerholdet at finde 26 fugle med 12 arter frem inden vi lukkede igen sent på formiddagen.
Ude på Odden var trækket ik' særligt talrigt, men lidt rovfugl var der med en enkelt dværgfalk, steppehøg og to fiskeørne. På stationen: Adam, Ole Friis Larsen og Lars Ulrich Rasmussen

 

Spejlnettet, en af ringmærkningens ubesungne helte

søndag 28. august 2022
En ret kort serie i fem dele, om det vi tager for givet, og oversete aspekter i vores ringmærkning (1/5)
af Adam


                  The Mistnet - one of bird bandings unsung heroes       (1/5)
                  A short series in five parts on that which we take for granted in bird banding.

 


Pænt sensommervejr denne eftermiddag var en kærkommen lejlighed for lidt vedligehold af vores net, udstyr som i alt dets simplicitet vi måske nogen gange tager for givet.

   20220828 155426

Spejlnettet er et specialnet som bruges i ringmærkningen og flagermusfangst.
De sorte nylonnet fungerer bedst på en mørk baggrund, og kan næsten ik’ ses medmindre de er udsatte for vind. De er bygget med små horisontale lommer som fuglene falder ned i når de rammer nettet. Derved er nettene beregnet til bestemte fuglearter; altså netmasker tilpasset en vis størrelse af fugl.

                                   Holding-the-bird-trapped-in-a-mistnet.png
Rigtig mange af vores net er 12 meter i længden og godt 2.50 meter høje, men i haven har vi også to hejsenet som altså han hejses op til over det dobbelte, til f.eks af nå en fræk grønsisken, og midt i haven står to spurvehøgenet med lidt større netmasker end de øvrige.
I alt er det 284 netmeter, og så har vi også fire net stående rundt om et vandhul til fangst uden for vores videnskabelige standard.

20220828 161318 20220828 155104
Hvad ved en skrædder om søfart ?     Well, måske i det mindste hvordan man bøder, for det er ikke helt nemt og slet ik' en dårlig ting at ku'

Nettene holder ik’ ved for evigt og lidt vedligehold skal til for at bøde netmasker og lukke små huller, selvom der ikke er meget at gøre for at bremse den overordnede mørning af nettene som følge af at stå i vind og vejr (UV-stråling) sæson efter sæson.
Det var kort om godt om måske vores vigtigste udstyr her på GFU.

Søndag vågnede vi forresten til stjernehimmel og en stille have. Vi formoder at de fleste trækfugle var fløjet over os gennem natten, og ved daggry tømtes haven hurtig for øvrige fugle inden himlen nåede at blive overskyet. Til slut blev det således kun til en kvart morgens efterårsvejr, hvor vi dog nåede 37 nymærkninger, inden skydækket veg for sensommersolen.
Spurvehøge var tilstede i-og-over matriklen throughout. Af den håndfuld der kort ramte nettene fik vi mærket to unge fugle. Det er de yngre spurvehøge der trækker først, i hælene på deres hovedretter – men ude på Odden, hvor der blev set mere end 200 i dag, var der mange adulte iblandt.

Dagens ringmærkningstal (28/08/2022):
       uyuiiiiii.png

Heldigvis er en køligere stemning langt om længe ankommet til Gedser Odde, altså – vejrmæssigt. Lars Ulrich har taget stafetten fra Henrik og bliver indtil midt på næste måned.
Begyndelsen af næste uge byder også på besøg af Ole Friis, og så kommer Anne som bliver hele efteråret på stationen i ringmærkningsregi.

 

På stationen: Adam, Lars Ulrich Rasmussen

Så kom regnen

lørdag 27. august 2022
af Henrik Jørgensen

Da vejrudsigten havde lovet regn om natten og muligvis morgen også tjekkede vi radaren før vi satte nettene op og det så fint ud, men allerede en halv time efter måtte vi klappe nettene og holde pause til 8.45 da der kom regn.

Det var ret tydeligt at der var vejrskift da der var flere fugle at se i haven, og dagens total blev også ganske pæn selv om der var pause i den bedste tid for fangsten.

I morgen skal det blive stille vejr og tørt, så der regner vi med at fange en masse fugle.

Dagens ringmærkning og kontroller/Todays ringing and recaptures:
Jernspurv/Dunnock 0/1

Rødhals/Robin 1/0

Nattergal/Thrush nightingale 1/0

Rødstjert/Redstart 5/0

Solsort 0/1

Rørsanger/Reed warbler 2/0

Gulbug/Icterine warbler 1/0

Gærdesanger/Lesser whitethroat 3/1

Tornsanger/Whitethroat 5/0

Havesanger/Garden warbler 3/0

Munk/Blackcap 1/0

Løvsanger/Willow warbler 2/0

Broget fluesnapper/Pied flycatcher 6/0

Stillits/Goldfinch 2/0

Total 32/3

På stationen: Henrik Jørgensen, A

Over and Out

fredag 26. august 2022
af Chris Sharp

Today we were ringers in the mist.  Shortly after a murky dawn a mist drifted in and we went around to mostly empty nets.  With the mist few birds were moving; or calling for that matter.  Consequently our day total was low but not without some quality.  This quality was expressed in several ways.  Firstly the "lake" nets were open and though they were not as productive as yesterday a couple of young goldfinch went into the nets.  Though these juveniles have not yet attained the stunning beauty of their parents they are well on their way in their post-juvenile moult with their wings already resplendently black, white and gold.

And Chris had the good fortune of two good rounds in that he extracted: common linnet, tree pipit, common rosefinch and spotted flycatcher; then two female pied flycatchers.  He enjoyed handling and processing these birds as he has with all the birds he has experienced during his stay at Gedser.  He leaves tomorrow having enjoyed re-acquainting himself with warblers; seeing and ringing a red-breasted flycatcher and the very positive ringing experience here at Denmark's southern most point.

The afternoon was spent doing various chores around the houe, garden and in the pond.

So with that it is over and out for Chris as he returns to Germany to get back into numerous woodland birds, notably various tits.  He will miss the variety of birds encountered here.

People at the station: Henrik Jørgensen, Chris Sharp and Adam Qvist (who arrived quietly in the night).

Species Species Ringed Retrap
Skovpiber Tree Pipit 2  
Solsort Common Blackbird   2
Gæresanger Lesser Whitethroat 4 3
Tornsanger Common Whitethroat 1  
Havesanger Garden Warbler 4  
Munk Eurasian Blackcap 1 2
Løvsanger Willow Warbler 1  
Grå Fluesnapper Spotted Flycatcher 1  
Broget Fluesnapper Eurasian Pied Flycatcher 2  
Musvit Great Tit   3
Stillits European Goldfinch 2  
Tomirisk Common Linnet 1  
Kamindompap Common Rosefinch 1  
    20 10

 

 

 

Copulating

torsdag 25. august 2022
af Chris Sharp

Well, that's got your attention!

Today Chris had an extraction tick (new species to remove from the nets).  A consequence of bird ringers using mist nets is that they occasionally catch other animals.  Chris has, previously, extracted from mist nets various bats, butterflies and large beetles; hornets, wasps, dragonflies, frogs; and a toad that had mysteriously got into the second net panel. 

This morning's new extraction was not a new species - dragonflies again; but it was a copulating pair.  The nuptial pair were conjoined in typical dragonfly fashion at their abdomen and thorax, so forming a flying "heart-shaped" couple.  With patience and care dragonflies can be extracted without harming them.  This was done, and the pair flew-off; their coitous uninterupted.  Hopefully they found a suitable wet spot for the female to lay her fertilised eggs. 

After the standard session in the ringing garden Henrik and Chris opened some nets at the pond as swallows, yellow wagtails and good numbers of goldfinch had been seen flying around.  Also, in the early morning - dawn - tree pipits had been briefly heard.  It was a success with some of all the above mentioned species being caught.  Then the final bird out of those nets was a pleasant surprise: a stonechat.  From a distance it appeared to be a juvenile but upon extraction it was an adult male in advanced moult; despite its somewhat tatty appearance it was an interesting bird to study and ring.

People at the station: Henrik Jørgensen and Chris Sharp

Species Species Ringed  Retrap
Landsvale Barn Swallow 1  
Skovpiber Tree Pipit 1  
Gul Vpistijert Wetern Yellow Wagtail 5  
Nattergal Thrush Nightingale   1
Sortstrubet Bynkefugl Eurasian Stonechat 1  
Solsort Common Blackbird   1
Gærdesanger Lesser Whitethroat 8 1
Tornsanger Common Whitethroat 6  
Havesanger  Garden Warbler 2 1
Munk Eurasian Blackcap 9 5
Løvsanger Willow Warbler 2  
Broget Fluesnapper Pied Flycatcher 1  
Rødrygget Tornskade Red-backed Shrike 1  
Stillits  Europen Goldfinch 2  
    39 9

 

 

 

 

 

A Lesser day - not really?

onsdag 24. august 2022
af Chris Sharp

As expected today's catch was down on yesterdays.  This trend is expected to continue for the next few days as the strong south-easterly wind seems to be inhibiting most migratory movement.  For visiting ringers this can sometimes be a negative but its the reality of the functioning of a bird observatory.  A bird observatory does not necessarily equate to large numbers of birds passing through each day (O, how we wish)!  Its an observatory and it observes, records and with long term data sets compiled from consistent and constant effort monitors trends in avian populations.

So we didn't catch much today but it allowed us to do other jobs that are an essential part of observatory work, such as: clearing brambles from the rides and paths; cleaning bird bags, drying them in the sun, and then chasing the few that blew down the proverbial garden path; and a bit more interaction with some passing visitors.

The only birds that seemed to be moving were starlings - flying strongly out over the sea; goldfinches and from mid-morning some yellow wagtails.  Our captures of these last two species came in that period.

Tomorrow we suspect that the catch will be even lower - how one sometimes longs to be wrong!  But that is how it goes.

People at the station: Henrik Jørgensen and Chris Sharp

Species Species Ringed Retraps
Spuvehøg Sparrowhawk 1  
Gul Vipstjert Yellow Wagtail 2  
Nattergal Thrush Nightingale   1
Rødstjert Common Redstart 1  
Solsort Common Blackbird   2
Kærsanger Marsh Warbler 2  
Gærdesanger  Lesser Whitethroat 4  
Tornsanger Common Whitethroat 3  
Havesanger Garden Warbler 2 1
Munk Eurasian Blackcap 10 1
Broget Fluesnapper Eurpoean Pied Flycatcher 1  
Stillits European Goldfinch 1 1
    27 6

 

 

Into Lolland

tirsdag 23. august 2022
af Chris Sharp

From the start it was quiet.  And quiet it remained.  Few birds in the garden, so consequently few birds in the nets.  The only birds flitting around in any notable numbers were goldfinch and they are stubbonly staying out of the nets.

So we, Henrik and Chris, took Gert, a regular visitor and volunteer here, up on his offer to go on a little birding trip to Lolland.  Precisely we visited the Maribo Lakes.  For Chris this was a fine opportunity to see another part of Denmark.  And for all three of us it was a grand afternoon's birdwatching.  The highlights were black swarms of coot floating across the lakes with mallard, gadwall and good numbers of pochard, mixed in amongst them.  Several raptors were seen, including several white-tailed eagles presumably from the local breeding population.  For all of us the best moment was when we saw a white-tailed eagle, osprey and a black-kite in the same binocular view - that does not happen often.  Wonderful!  And thank-you Gert.

And tomorrow, as the cliche goes is another day but we suspect, hopefully wrongly, that it will be another quiet day; a change in wind direction is required.

People at the station: Henrik Jørgensen and Chris Sharp

Species Species  Ringed Retrap
Landsvale Swallow 1  
Nattergal Thrush Nighingale 1  
Solsort Blackbird   1
Rørsanger  Reed Warbler 1  
Gærdesanger Lesser Whitethroat 6 2
Tornsanger Common Whtethroat 5 4
Havesanger Garden Warbler 5 2
Munk Eurasian Blackcap 5 1
Gransanger  Common Chiffchaff 1  
Løvsanger Willow Warbler 5  
Broget Fluesnapper  European Pied Flycatcher 3  
Træløber Treecreeper 1  
    34 10

 

Juveniles

mandag 22. august 2022
af Chris Sharp

Today's figures were a respectacle seventy-seven birds caught of eighteen species, fairly typical of the last ten days or so. These figures are a fine summary of the catch but do not indicate much else about the birds passing through; almost certainly the birds caught at Gedser in this period are migrants.  The basic data for each bird includes biometrics like weight and wing-length; age, and where possible the bird's sex; and an indicative "measurement" of fat.

Without exception all the birds were carrying some fat.  This fat can be seen as accumulated deposits in the birds' abdomen and in the furcular pit - a depression at the top of the chest and extending into the throat.  This fat, along with lipid deposits in the liver, provide the fuel for the birds' migratory flights.  Also, in the fats utilization some metabolic water is released which contributes to the birds thermo-regulation during flight.

All but five of the birds captured today were juveniles.  This type of figure is not unusual in captures at ringing sites across Europe at this time of the year.  Information of this nature is used in several ways, for example: it allows an assessment of how successful a species has been this year in its breeding efforts.  This informaton's value is increased when it is compared to long-term data - that comes from continuous and sustained ringing projects through the years.

The majority of juvenile birds we caught today will rapidly move-on.  Today the three young ringers Stav, Daniel and Esben moved on too.  They had a good week's ringing and made a valued contribution to the observatory's work - thank-you!

In the afternoon Chris opened the nets at the pond because there was an obvious movement of yellow wagtails and goldfinches; he caught and ringed several, which unsurprisingly were fatty juveniles.

People at the station today were: Henrik Jørgensen, Chris Sharp, Stav Shay, Daniel Bloche and Esben Hansen.

And the birds were: 

Jernspurv/Dunnock                          0/1

Rødhals/Robin                                  1/0

Nattergal/Thrush Nightingale             1/0

Husrødstjert/Black Redstart               1/0

Rødstjert/Common Redstart               1/2

Solsort/Blackbird                                  0/1

Gulbug/Icterine Warbler                        1/0

Gærdesanger/Lesser Whitethroat       18/2

Tornsanger/Common Whitethroat           8/0

Havesanger/Garden Warbler                  6/1

Munk/Eurasian Blackcap                       13/1

Løvsanger/Willow Warbler                       6/0

Grå Fluesnapper/Spotted Flycatcher        1/0

Musvit/Great Tit                                          1/1

Rødrygget Tornskade/Red-backed Shrike  1/0

Stillits/Goldfinch                                           2/0

Gul Vipstjert/Yellow Wagtail                         6/0

Digesvale/Sand Martin                                1/0

Total 77/9 of 18 species

 

 

 

 

 


1   |  2  |  3  |  4     NÆSTE