Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (157)2023 (292)2022 (265)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (1)feb. (1)mar. (31)apr. (31)maj (26)juni (15)juli (17)aug. (30)sept. (29)okt. (30)nov. (21)dec. (4)

Forsættelse følger

torsdag 30. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Alle blogge er jo stort set ens, og intet nyt under solen. Jeg stod op klokken 07.15, i dag var der dog stille på himlen, men nettene skulle op alligevel. Da nettene blev tjekket første gang klokken 8, så blev jeg ret skuffet, da der kun hang 1 gråsisken i. Var det virkelig en engangsforstilling?

Niks - klokken 9 begyndte de at komme indtrækkende fra SØ igen igen, og det kom ikke som en overraskelse, og derfor havde jeg kun 2 net åbne. Det net i det åbne lige ved labbet, og F4 lige ved siden af. I dag stod jeg med tjansen selv, da Gert og Hans havde møde. 
Nå men da dyrene begyndte at røre på sig, så kørte jeg med de 2 net, og skiftevis lyd på det tomme net, så jeg altid havde et net der kunne fyldes op, imens jeg tømte det andet. Hvilket var meget mere behageligt, og stille og roligt end gårsdagens turlomhej. Og jeg havde endda tid til at stå og finde hvidsiskner i de lavstående buske omkring nettet imens opfyldningen, men desværre uden gevinst! Hvor er de hvide blevet af?

LilzaVi skønner dog ikke, at denne her også skal nydes - en af få smukke lille gråsisken.

Hans og Gert kiggede ud med VVS-manden klokken 11, og hjalp lige lidt med at plukke lidt fugle, og komme dem i kasser. Solen tittede frem, og gjorde at jeg sad på bænken foran labbet og mærkede lidt, og nød denne skønne fugleart - som også var den eneste fugleart jeg fangede i dag. Blot 1 hvid og 10 små blev det til. 

Det døde fuldstændig ud ved 12 tiden, men begyndte at røre lidt på sig igen efter 14 tiden. Hvad mon morgendagen bringer?

Today's ringing:
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 10
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 327
Hvidsisken / Arctic Redpoll - 1
Total: 338

En lille besked tikkede ind omkring 14 tiden, at Preben havde haft en søkonge. Den havde lagt sig langt ude, så man lige akkurat ikke kunne se den. Det var dog en ny Lolland / Falster art for ham, så jeg havde en glad mand i røret efterfølgende. Han havde vidst også kun en enkelt hvidsisken i dag, så måske flokkene fra polen ikke indeholder de hvide???

Kim skulle komme i aften, også er vi 4 hænder til 1000 dyr i morgen :) :) :) 

De gladeste hilsner Anton 

Man kan vel godt sige - back in business

onsdag 29. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Endelig endelig endelig fortalte vejret mig, at nettene kunne komme op igen. Jeg var egentlig ret træt efter gårsdagens rengørings-helved, hvor at især labbet så skinnende ud. Alle fuglekasser og stole var røget med i denne omgang, og er måske nok det reneste set hidtil på GFU? 5 timer i går havde jeg brugt i labbet, og var egentlig godt tilfreds med resultatet.

Derfor hev jeg bevidst fat i vesten i dag, da jeg bare ville ringmærke ved nettene. Kunne klokken 07.30 allerede høre grønsisken og gråsisken i luften, så vidste godt hvad dagen skulle bruges på. Utroligt de stadigvæk er i omløb.
Nå men op med nogle net, også på med lidt lyd. På returvejen til huset sad der sørme en morgenfrisk vindrossel, som var et dejligt gensyn. Efter så mange dage uden fugle, er alle fugle jo en kæmpe overraskelse, og for den da - et glædeligt gensyn.

VindrisselMorgenens smukkeste fugl.

Efter endt morgenmad og returnering til det ene hejsenet med lyd, sad der en sølle flok på 20 fugle. Kunne mærke en lille form for skuffelse brede sig i mig, så jeg smækkede også det andet hejsenet op, og på med lyd - det er jo næsten december......

Næste gang jeg returnerede til hejsenettet, kunne jeg på lang afstand se, at nu gæstede en flok mit net! Jeg skyndte mig hurtigt ind efter 2 ringserie mere, så jeg kunne køre den velkendte gamle han, gamle hun og 1k, fordelt på hver sin ringserie. Jeg tjekkede lige det andet hejsenet på vejen, uden så meget som at se en gråsisken, så regnede med det bare var en engangsforstilling, men da jeg kom op til N3 (hejsenettet), skræmte jeg mindst 1000 gråsiskner op fra træerne og jorden omkring lyden. De fløj et par omgange rundt i haven, og landede allesammen ved det andet hejsenet med lyd!!! Lidt ligesom at se en stæreflok i tøndermarsken - og jeg vidste bare, at hele molevitten næsten sad i nettet.
OMG…. jeg vidste heldigvis, at det bare var en engangsforstilling, og at hvis man slukkede for lyden, så stoppede fangsten! Det blev gjort, og jeg startede herefter med at tømme og lukke N1 og N2. Begyndte efterfølgende at overveje at kontakte Hans, men da kom Gert heldigvis trillende ind på stationen. Da jeg mødte ham, havde han observeret at det net jeg havde sat op i det åbne også var godt gæstet, så vi kontaktede Hans, og jeg fik hurtigt lukket alle de net som var tomme, alt imens Gert gik igang med kasser og plukning. Hans kom og 6 hænder burde kunne gøre det.!!

lysiuEnorme mængder af denne på odden i dag - en stor gråsisken. Denne dog et ret lyst individ, hvor at rygfarven passer nogenlunde på en hvidsisken. Hvad vi kan se på dette billede er, at næbbet er for stort, øredækfjerene er tydelige mørke og  flankestriberne er for kraftige. Dette skal ikke være tilfældet hos en hvidsisken - men flere af fuglene får alligevel rynkerne frem på ringmærkeren!

Flokkene blev ved med at flyve rundt omkring haven, og de gråsiskner som allerede sad i nettene tilkaldte de resterende, men på godt samarbejde fik vi klaret posten. Utroligt nok gemte der sig kun 3 hvidsiskner imellem de mange store gråsiskner, men under daværende tidspres, var det vel fint med kun 3 ;)

9CH3476 29 11 2017 kl 13 AnHL 2k hunSæsonens nummer 30

Today’s ringing:

Rødhals / Robin - 1
Vindrossel / Redwing - 1
Bogfinke / Chaffinch - 1
Grønirisk / Greenfinch - 2
Grønsisken / Siskin - 53
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 8
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 706
Hvidsisken / Artic Redpoll - 3
Total: 775

775 fugle!!!!!! Det er den 11. største dag på GFU nogensinde, og vi var kun 6 fugle fra at komme i top 10. Og husk lige på, at vi næsten er i december. Det er altså ret imponerende - sikke en dag.
Selvom der kan siges: Pokkers også hva, så blev kasserne alligevel brugt, og labbet ligner igen igen pis. Så jeg spildte totalt 5 timer i går på ingenting :( Det er ikke nemt at være ringmærker!

Preben ringede ved 10 tiden, og fortalte at flokkene kun blev større og større, og at de var indtrækkende! Hvor mon de kommer fra? Polen???? Hvis Preben giver mig en melding, så skal jeg nok opdatere jer med hvad han har oplevet på Danmarks sydspids i dag.
Jeg ved i hvert fald bare, at vejret i morgen er præcis det samme som i dag, bare lidt koldere! Uha det ser spændende ud - man skulle vel ikke være fræk, og sætte alarmen til 07.15?

De gladeste hilsner Anton

Så blev skrigeørnen noteret

mandag 27. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Lige for at tage de sidste par dage!

Lørdag:
Jeg tog med Hans, Benny og Robert til Fyn, hvor at der var det årlige ringmærkermøde. Det var enormt spændende, og dejligt at se de masse ligesindede!

Søndag: 
Efter at have misset bussen om morgenen, var stemningen ikke den højeste. Jeg ville nemlig rigtig gerne til Hyllekrog efter den store skrigeørn! Til mit held, så havde Preben de samme planer, og tog mig med efter han havde endt sin morgenobs. 
Efter at have sat Anders af på Nykøbing stationen, ankom vi 13.50 på stedet. Fuglen var blevet set gå ned omkring 13.47, så man nåede lige at få en fornemmelse af, at det var sådan en af de rigtig sure oplevelser. Dog efter 10 minutters venten cirka, blev den genfundet tæt over trætoppene, hvor den svævede ligeså fint med en rød glente. FEEEDT! Så i lige har en fornemmelse af, hvordan sådan en fætter ser ud, så har jeg lånt den kære Ole Friis billede, som fik næroplevelse med fuglen tidligere på ugen. 

kokStor skrigeørn, foto: Ole Friis

Fuglen er faktisk  i en af de lidt mere sjældnere forme, da den er ekstrem lys - især på oversiden. Det gør faktisk, at den regnes for at være i den sjældne østlige form der hedder fulvescens. Det er første gang den træffes i det danske landskab, og gjorde derfor kun oplevelsen federe. 

Ankom sent i går på stationen, efter at Hans havde bragt mig herud. Jeg prøvede lidt på stranden, men månen oplyste det hele, og ødelagde chancerne. 

I dag har vejret også været elendigt, så den er blevet brugt på søvn og hygge. Nu er vejret total oplagt for stranden, så det skal da prøves, til trods for at det regner. Og det regner ikke bare lidt, det smadrer fuldstændig ned! så måske den skal overvejes igen??

De gladeste hilsner Anton

Fornemt besøg og ellers stille dage her på stationen

fredag 24. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Ja - 2 dage er nu gået uden de store bedrifter.

Preben havde en god dag i går ude på odden med fugle som storkjove og 3 suler, hvilket er pænt godt hernede. Af andre tal kan det også 

Jeg selv prøvede på måger i går, og fik tjekket flokkene på markerne. Jeg prøvede også at se om jeg kunne fange lidt måger, men selvom de gik på maddingen 2 gange, så var de gode til ikke at blive napset - så det må blive en anden god gang. Aftensmaden bestod af verdensklasse julemad ala risengrød, og lidt klang fra julemusik strejfede da også øresneglen! Måske lidt tidligt vil nogen mene, men jeg havde brug for en hurtig ret, til denne regn og blæsfulde dag. 

I dag blev jeg ringet op af Preben, som fortalte at der var gang i gråsiskerne igen. Jeg skyndte mig lidt at smække lidt net op, og lyd på - men måtte lukke efter 15 minutter, da regnen igen forsatte her på odden. 3 fugle nåede dog at få ring på, så lidt mærkning bliver det da til. Anders kom her til aften, og skal tilbringe weekenden. Mon han kan udnytte leavings-effekten i morgen? Nu hvor jeg drager til møde på Fyn!

Alt stille men godt her på Danmarks sydspids. 
De gladeste hilsner Anton

Irriterende skrigeørn i fjor og regnfuld dag i dag

onsdag 22. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Ja - bloggen bliver ikke så jævnligt opdateret mere. Til dels fordi ringmærkningssæonen er slut, men Preben er stadigvæk i fuld gang ude på odden. Derfor skal jeg nok opdatere jer en lille smule, om livets gang her på GFU. Men hvor spændende er det at høre om, at nu er dagen igen bedrivet med netflix and chill? Mest chill :) 
Når vejret ikke er 13 m/s og regn, så kommer nettene op, også er der selvfølgelig lidt at berette om, men vejret ser ikke ligefrem lovende ud den næste uges tid!

Nå men i går - der tog jeg mig sammen, og drog mod Hyllekrog. Paul Nilsson, Anders Hammergart og Jim Christensen samlede mig op i Nykøbing. Håbet for den store skrigeørn var i top, og stemningen i bilen var god, så det før jeg så mig om, stod vi nede på diget ved Hyllerkog. Det var første gang jeg besøgte Hyllekrog, så det var en fed oplevlese for mig. Nogle havørne fløj lidt rundt, og hver gang en sådan sås, blev øjnene lige en tand større, men vi måtte nøjes med at nyde denne kæmpe "dør". Hvilket man faktisk ikke kan klage over, men vi var nu kommet for den lidt mindre ørn!
Af fede fugle kan nævnes en vandrefalk i de tidlige timer og 3 røde glenter der hyggede sig. En nordisk lappedyker lå ude på vandet og pyntede lidt på humøret, det samme gjaldt 3 agerhøns som gæstede markerne ud foran. Humøret (eller ærgelsen kan man vel bedre sige) kom da flokke af gråsiskner begyndte at røre på sig. Der kunne jeg godt mærke, at jeg ville befinde mig i fyrhaven ved nettene. Måske et lille ringmærkergen der rørte på sig? Vi talte over 900 siskner, og der har sikkert været over!!!!
Jeg erkendte ret hurtigt, da vi satte os ind i bilen efter at have været der stort set fra solopgang til solnedgang, at den beslutning jeg havde taget, vidst godt kan placeres som en fejltagelse - til trods for godt selskab! Som heldigvis løfter min første opfattelse af Hyllekrog væsentligt op.

Jeg fik handlet på vejen hjem, så GFU nu besidder lidt fødevarer igen. Preben havde en rigtig god dag på odden, hvor at hele 1290 rødstrubet lommer kom forbi, og det samme med 3 suler, som virkelig har haft et godt år hernede. Han talte kun 575 trækkende gråsiskner, og en flok på 120 rastende, hvor der gemte sig 2 rastende hvidsiskner i. 

Nu til i dag! Grundet det enormt dårlige vejr med regn og blæst klokken 8, gik jeg ind i sengen igen, og fik hvilet ud. Ved middagstid kom Gert forbi, og fik klaret de nedfalde træer, som lå og spærrede for vejen. Hvilket gør, at man nu kan stort set kan køre forbi igen, når jeg lige har ryddet træstubbene op for ham. 

Preben fandt sørme en hvidsisken igen i dag ude på odden, og fik tilmed et lille dokuskud, som i kan se nedenunder her.

Ynqoz

I dag kan vidst kaldes en slapper dag! Nu er der fuld måneskin, men stadig blæst - så stranden kan ikke engang gæstes. Man er jo næsten nødsaget til at blive indendøre ;) 

De gladeste hilsner Anton

 

Der er utroligt nok flere gråsiskner tilbage

mandag 20. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Efter en weekend uden at have nettene åbne grundet vejret, var der stor iver for at smække dem op i morges. 215 netmeter stod klar 45 minutter før solopgang i kun 5 grader og svage vinde fra nordvest. Jeg var egentlig opsat på en hyggedag med få fugle, og håbet om at bruge tid på at nyde nogle kvalitetsfugle! Som ex. silkehalen, der lå højt på ønskesedlen!

Jeg havde sat gråsisken sang på højtaleren, for det var jeg jo så vant til, men himlen var kun forundt småflokke af grønsiskner. Derfor fik jeg gået en lille tur på stranden, hvor at en skærpiber hyggede sig, og tilbage på stationen mødte jeg Anders Zuschlag, som lige opdaterede databasen.
En på plads melding på en stor skrigeørn rullede ind på min mobil! En stor skrigeørn gæster disse dage Hyllekrog, og lysten var der virkelig til at tage op og se den, men man er temmelig strandet herude på sydspidsen. Måske man skulle tage den med offentlig?????

Nå men tilbage til haven, for efter middag begyndte gråsiskerne stille og roligt at røre på sig. Jeg havde fået en melding fra hyllekrog om +500 gråsiskner trækkende ud, så jeg smækkede lyd på begge hejsenet, og gjorde vesten klar. Nu skulle der mærkes gråsiskner……. og ganske rigtigt. Flokkene vendte tilbage, og gæstede disse fine hejsenet.

9CH3304 20 11 2017 kl 15 AnHL 1kDen tilbagevendende snebold - 3 stykker i dag. Nu kun 1 enkelt fugl fra at runde de 30, det må siges at være imponerende. Her er dagens allersidste fugl, som også blev den smukkeste.

ansigggggtyEt smukt nærbillede af et smukt ansigt. Dagens første hvidsisken.

Jeg havde heldigvis gjort mig klar, og fik lige klemt 3 rugbrødsmadder ind inden det gik løs. Flokkene var så fint varierende, at jeg bare kørte på, og mærkede faktisk de sidste gråsiskner kort tid før det blev mørkt. En dejlig dag ved nettene sluttede, og jeg skyndte mig ind og få pizzaen i ovnen, hvorefter dataen påbegyndtes.

Today’s ringing:
Solsort / Blackbird - 2
Blåmejse / Blue Tit -1
Stillits / Goldfinch - 2
Grønsisken / Siskin - 21
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 27
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 309
Hvidsisken / Artic Redpoll - 3
Dompap / Bullfinch - 3
Total: 369

Prebens står forsat ude på Danmarks sydspids, og han fik noget på opleveren af rødlommerne:
Rødstrubet Lom - 1545 trækkende. Det 3. højeste tal nogensinde i GFU historie, og klar november rekord
Sortstrubet Lom - 34
Sule 2 af Sydvest trækkende
Nordisk Lappedykker 2
Kortnæbbet Gås 26 i flok
Toppet Skallesluger 230
Ride 1 1k
Dværgmåge 6
Alk 10
Hvid Vipstjert 1 rastende
Ikke særlig mange småfugle i luften.

Der er stille på stationen, og stort set ligeså stille udenfor! Ikke en vind røre på sig, så måske man skulle prøve lidt ugler?? Men i morgen lover de ligeså godt vejr. Så ved ikke rigtig lige hvad jeg skal prioritere…….

De gladeste hilsner Anton

Gået i hyggetilstand

lørdag 18. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

De sidste dage har der ikke rigtig været blog, men jeg har også liiiige haft brug for et par dage uden de store tanker omkring ringmærkning og fugle! Lidt søvn er blevet indhentet efter en lang sæson, og nogle praktiske ting er blevet klargjort til min hjemkomst den 3. december! 

Nå men lige for at tage de sidste par dage, så dagen efter standardperioden sluttede, så smuttede jeg til Nykøbing for at få taget den manke jeg efterhånden havde opbygget på hovedet! Det går jo ikke, at jeg tager tilbage til Haderslev, også de ikke har en jordisk chance for at gætte hvem jeg er. Efter jeg var kommet tilbage på stationen, gik Troels og jeg ud og kratluskede, men fandt ikke rigtig noget som helst. Lækker aftensmad blev kreeret af mig, og hyggestemningen begyndte.

Jeg havde egentlig sat alarmen til i går morges, men jeg manglede vidst stadigvæk at få sovet lidt ud! Lidt kratluskning blev derfor gjort, og da der opholdte sig en silkehale i haven, så prøvede jeg da lykken med lidt net. Desværre var det ikke til mit held, men jeg mødte en glad Troels, som havde fået en ny ædelart. Han havde lyttet til mesteren over gråsiskner, og stillede sig det rigtige sted. Ikke mange minutter efter, fandt han endelig en flødesisken.

TroelsTroels nye ædelart - hvidsisken.

Det gav små 20 fugle denne eftermiddag i nettene, meget behjælpeligt af en flok gråsisken. Troels forlod mig lidt senere på dagen,og jeg er nu helt selv på stationen.

I dag stod i regenen og blæstens tegn, så har fået klaret lidt ringbeholdning, som der også skal være styr på. Ellers er der ikke det store at berettet om dagens begivenheder. 

I morgen bliver nok nogenlunde som i dag, men måske jeg skulle gæste stranden i nat så? I hvert fald ser mandag og tirsdag ret gode ud mht. til ringmærkning, så der skal nettene 100 procent op. 

De gladeste hilsner Anton

Sæsonafslutning

onsdag 15. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Så er sæsonen officielt slut, og det skete på en dag med få fugle. Vi var dog stadigvæk helt høje ovenpå gårsdagens danske fortryllelse, og havde tildels glemt at sæsonen snart ville tage sin ende. Og det gjorde den da så ganske vidst også, også selvom jeg holdte nettene åbne endnu engang fra solopgang til solnedgang. En flot gammel han stillits blev dagens højdepunkt, og den sidste fugl der fik ring på i denne sæson. Jeg glemte dog at fotografere den, så jeg tager jer med tilbage til hvor det hele startede.

NipsomhapsEn gammel gulbug var sæsonens første fugl der fik ring på, og det skete den 20. juli!

De er forlængst væk, og man har helt glemt hvordan det er at finde en gulbug i nettet! Lige pludselig havde den bare forladt mig, og den sidste jeg fangede var 16 september. Hele 2 måneder er der gået siden min sidste gulbug”

Ellers foregik tempoet i dag bare i total hyggetempo, for gråsiskerne blev totalt dømt ude, til trods for at få flokke engang imellem lige vendte her hen over haven. Hyggetempoet gjorde at jeg langt om længe fik fikset bundfaget i Ø6, så det er klar til at blive rullet sammen, og blive lagt til vinterhi på loftet.   

Today’s ringing:
Solsort / Blackbird - 4
Stillits / Goldfinch - 1
Grønsisken / Siskin - 2
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 2
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 10
Total: 19

Prebens dag på odden:
I får en senere opdatering, når jeg får beskeden fra kære Preben, men ved fra Troels, at det ikke har været den vildeste morgenobs, hvor at 5 musvåger og 2 nordiske lappedykkere kan nævnes. 100 gråsiskner cirka var det hele, og tegner meget klart på at det nok er slut. Desværre.

Kim og Mikkel forlader mig her til aften, men har heldigvis fået selskab af Troels. Helt alene bliver man aldrig her på stationen, og det er skønt.

Nu hvor sæsonen slutter af, slutter bloggen så også af? Og der kan i tro nej, for jeg bliver helt til 3. december, hvor at jeg skal deltage i styregruppens møde omkring året der gik. Så GFU 2017 for mit vedkommende forsætter lidt endnu, og i vejret i morgen ser fint ud, så lad os da bare få slået nogle garn op, selvom sæsonen er slut.

De gladeste hilsner Anton

DANMARK SKAL TIL VM I RUSLAND

tirsdag 14. november 2017
Ellers en ret våd dag, dog med en lille overraskelse fra Hans
af Anton Herrig Liebermann

Endnu en morgen hvor vi var top klar! Endda nu med ekstra forstærkning i Mikkel Lausten, for nu kunne gråsisknerne bare komme an. Vi blev snydt!

Klokken 10.30 ankom der store regnbyger, som gjorde at nettene blev lukket, og brændeovnen blev tændt. Små 60 fugle var mærket, og der kunne ikke rigtig ske mere. Vi alle 3 lavede lidt praktisk, og før vi så os om, sad Gert og Hans omkring bordet og planlagde lidt omkring nedskæringen af haven, hvilket bliver utrolig spændende at følge.

Kort tid efter Hans havde forladt skuden, ringede han igen, og ville komme ud med en vinge og en ring, som var blevet fundet af en jæger i Hallerup Skov. Det viste sig dog til alles store overraskelse, at vingen lignede en vinge fra de små ugler, og da ringen fortalte den kom fra Spanien, skulle bøgerne frem! Jeg havde dog dværghornugle i tankerne, og ganske rigtigt, så tilhørte vingen en dværghornugle, som blev det 6. fund nogensinde i Danmark. Fuldstændig vanvittigt fund, dog mega trist at en spurvehøg fandt den før en feltornitolog. Det hjælper lidt på det, at fuglen er ringmærket, og måske det er det hårdeste ringmærket fund herhjemme fra? Det er i hvert fald en god kandidat.

UasDagens vidunder blev desværre kun 16,6 procent af en fugl, men lige i dag varmede det på denne regnfulde november dag.

Today’s ringing:
Solsort / Blackbird - 1
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 6
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 52
Total: 59

Prebens dag på odden:
Rødstrubet Lom 105
Gråstrubet Lappedykker 12
Tundrasægås 55
Havlit 129
Bjergand 80
Fløjlsand 37
Hvinand 183
Toppet Skallesluger 454
Lille Skallesluger 3
Gråsisken 33 :(

En aften der har stået i uglernes tegn, hvor vi forsøgte på at hive en levende dværghornugle hjem, dog uden resultat. Resultat skal da lige loves for at de danske herrer sørgede for, og lagde tankerne væk fra uglerne. Fuldstændig en dejlig følelse, endelig at skulle deltage i en VM-slutrunde igen. Troels Ortvad ankom her til aften, og skal være her nogle dage. Han bragte de røde og hvide farver med sig, og hjalp danskerne i den rigtige retning!

En rigtig hyggelig dag på odden er slut, og nu smutter jeg til køjs.

De gladeste hilsner Anton

Er det mon slut?

mandag 13. november 2017
af Anton Herrig Liebermann

Fuldstændig top klar stod Kim og jeg op i morges. 3 ringserier var lagt klar, så vi havde 1 ringserie til 1k fuglene, 1 til de gamle hunner og 1 til gamle hanner. Vi åbnede bevidst det ene hejsenet, da det suverænt er havens bedste net!

Omkring 100 gråsiskner gik vi også ud og hentede på bare første runde, og gejsten og håbet om at slå dagsrekorddagen blev en realitet. Solsorte var der også en del af i haven, men vi havde desværre kun 6 net oppe i rad for gråsiskene, så ikke særlig mange solsorte blev det til.

Desværre var det det vi så til dagens gråsiskner! En enorm flot blå himmel med en varm efterårssol udspillede sig denne efterårsdag, og gjorde, at vejret simpelthen var for godt til gråsiskner. Pokkers også! Amager melder heldigivs om over 6000 trækkende gråsiskner i dag, så festen er endnu ikke slut, og drømmen om at slå rekorden på 1059 fugle lever stadigvæk.

kvaeksiEn flot ung kvækerfinke gæstede nettene i flot solskin.  

Today’s ringing:
Rødhals / Robin  - 1
Solsort / Blackbird - 4
Blåmejse / Blue Tit - 2
Kvækerfinke / Bramberling - 1
Grønsisken / Siskin -18
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll ssp. carbaret - 5
Stor Gråsisken / Redpoll ssp. flammea - 125
Total: 156

Prebens dag på odden:
Rødstrubet Lom 532
Sortstrubet Lom 20
Pibesvane 4
Toppet Skallesluger 366
Bramgås 767
Blå Kærhøg 2
Trane 2
Dværgmåge 10
Bjerglærke 1
Gråsisken 370 heraf 221 indtrækkende fra sydøst / Syd.

Her til aften kom Mikkel Lausten, som bliver et par dage, og er klar til at slå GFU rekorder med Kim og jeg. Nu mangler vi bare fuglene!! I morgen er vejret ret svær at forudsige, men mon ikke at det bliver lidt bedre til gråsiskner end i dag? 

lille graEn af få - lille gråsisken gammel han. Fangsten består udelukkende kun af stor, så glæden er stor, hver gang en brunlig sag gemmer sig imellem! Ingen hvidsiskner i dag….

De gladeste hilsner Anton


1   |  2  |  3     NÆSTE