Her på Gedser Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (138)2021 (271)2020 (268)2019 (239)2018 (214)2017 (236)2016 (169)(se alle)
Se indlæg fra måned: jan. (1)feb. (1)mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (22)juli (20)aug. (31)sept. (30)okt. (31)nov. (27)dec. (13)

Juli reddet på målstregen

fredag 31. juli 2020
af Anton Liebermann

Ikke den store fald dag, men en 5-10 fugle på hver runde, og en hjælpende hånd fra sønettene - så nåede vi faktisk hen og fik en ganske godkendt Juli dag. Der var stadigvæk en lille blæst tilbage ved solopgang i morges, men ellers har det været en temmelig varm sommerdag, med varmedis i horisonten, og store flokke af stære der pyntende himlen. Hele 21 forskellige arter gæstede labbet i dag, hvilket er langt langt over hvad vi kunne forvente. Og hele 7 nye sæsonarter for ringmærkningen blev det til i dag, og de fordeler sig således, en tidlig skovpiber, en smuk ung sivsanger, en flok stære, de 3 svalearter og et par gule vipstjerter!

Efter standard, var vi alle så sultne på, at få ringmærket nogle fugle ovenpå de mindre gode dage - at vi forsatte med at have nettene oppe. Og det gik ganske udemærket, at efter frokosten, så valgte vi at slå sønettene op. Det var en kanon ide, da en flok på +150 digesvaler lå og fløj frem og tilbage fra odden og fyrhaven, så dem fik vi mærket lidt af.

Antallet passede os også rigtig godt i dag, og der var masser af tid til at være rigtig pædagogisk og give en hjælpende hånd til vores allesammens Søren. Han fik ringmærket hele 89 fugle i dag. Temmelig godt klaret, og et kæmpe skridt på vejen til C-licens. Han tager dog allerede hjem i morgen, men han rejser hjem med mere end 100 fugle mærket på blot 3 dage, som en lærling - det er vidst mere end hvad han kunne have håbet på i disse juli dage med elendigt vejr!!! Så fedt - og mon ikke vi ser ham hernede igen dette efterår?

DSC 0129Dagens og sæsons første Skovpiber.

Today’s total:


Digesvale / Sand Martin - 23
Landsvale / Barn Swallow - 3
Bysvale / Western House Martin - 3
Skovpiber / Tree Pipit - 1
Gul Vipstjert / Western Yellow Wagtail - 3
Hvid Vipstjert / White Wagtail - 5
Rødstjert / Common Redstart - 3
Sivsanger / Sedge Warbler - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 5
Rørsanger / Eurasian Reed Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 3
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 22 / and 2 recaptures
Tornsanger / Common Whitethroat - 6
Havesanger / Garden Warbler - 1
Munk / Eurasian Blackcap - 2
Gransanger / Common Chiffchaff 9 / and 1 recapture
Løvsanger / Willow Warbler - 5
Spætmejse / Eurasian Nuthatch - 1
Stær / Common Starling - 10 / and 1 recapture
Skovspurv / Eurasian Tree Sparrow - 4
Tornirisk / Common Linnet - 0 / and 1 recapture

Total: 111 new ringed and 5 recaptures

DSC 0135Sivsangere er absolut min favorit sanger, og det bliver den nok ved med at være! Lækker sag.

En af de lidt sjovere historier fra i dag, var en stær som vi fangede i en flok på 8. Den stær havde dog allerede en ring på, som vi ikke lige helt kunne genkende. Den var dog dansk, men blot en 1k hun, så det havde ikke været længe siden, at den har fået klemt ringen på. Et hurtigt tjek i databasen gav pote, og det viste sig, at den var ringmærket på rede inde i Hans’es have inde i Gedser den 21. juni i år, så blot en 5 uger gammel unge - også er den allerede sammen med +300 stære klar til at skulle sydpå! Fugle er sku seje….

Anders så lidt vadere på odden i dag, og en Sortstrubet Lom men ellers skete der ikke det store enten på himmel eller på hav.

Hvilken dejlig dag i ringmærkningens tegn. Juli er reddet, og vi er klar til at skyde August i gang i morgen tidlig. Svag sydøsten vind lover godt! Vejrskifte er godt! Og teamet er godt! Alle parameter peger den rigtige vej!!!

Vi ses i morgen. Det bliver stort.

de gladeste hilsner,

Anton

Dobbelt dip

torsdag 30. juli 2020
af Anton Liebermann

I dag var der blevet lovet en fugletom dag for Gud og hvermand. Det holdte stik, og der skete absolut intet trækmæssigt. Anders Prehn på odden havde en enkelt fjordterne i de 4 timer han stod derude, og i haven fangede vi stort set ingenting for 3. dag i streg. Vinden blæste godt til, men vI fik dog mærket lidt trods de sølle 97 netmeter der kunne stå i denne vind, også fik vi endda 2 overraskelser fordelt på en ung karmindompap, og en sjov spætmejse. Da varmen kom lidt op af morgenen, kom der lidt mere aktivitet i fuglene - og vi endte faktisk med at få mærket hele 14 stykker. Meget mere positivt, end hvad vi havde turde håbe på. Og masser af tid for Søren, til rigtig at gå i detaljer på hver enkelt fugl. Se resultatet af mærkninger herunder.

Today’s total:


Rødstjert / Common Redstart - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 4
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 1
Gransanger / Common Chiffchaff 0 / and 1 recapture
Løvsanger / Willow Warbler - 1
Spætmejse / Eurasian Nuthatch - 1
Tornirisk / Common Linnet - 3
Karmindompap / Common Rosefinch - 1

Total: 14 new ringed and 1 recapture

DSC 0088Dagens Spætmejse

I dag kunne jeg ikke trække den længere, så efter nettene var lukket, gik jeg først en runde og klippede de efterhånden irriterende brombærs grene over, efterfulgt af, at jeg fik slået græsset i hele haven. Svalerne elskede det, og lå i den hårde vind meget lavt over mig - og jagede de insekter, der blev forstyrret under græsslåning. Ret sjov oplevelse.

Jeg havde lige nået at nyde min frokost ved 14 tiden, da Anders Prehn skrev, at der var blevet set en Rødvinget Braksvale ved Bøtø. Da det var for godt til at være sandt, så tog vi alle 3 chancen, og drog mod nord. Et godt beblæst Bøtø var hvad vi kom til, og der var da også lidt fugle med 5 sølvhejre, 6 traner, 18 fiskehejre, 3 havørne, 3 tinksmede, sortstrubet bynkefugl mm. Efter en time gav vi op, og gik derfor ind i den nærliggende Bøtø Plantage, for at se om vi kunne finde en sen Spejlbredpande til Alex som en lille trøst. Det lykkedes desværre heller ikke, og vi måtte konstatere, at dagen i dag, ikke var en af de succesfulde i naturen. 

Men nu har Søren lavet lækker mad, så dagen er meget tæt på, at blive meget meget bedre. 

I morgen lover de 6 m/s fra nordvest. Kan vi have det første ryk i morgen? Jeg har en lille fornemmelse på det, og hvis ikke i morgen - så må det simpelthen komme på lørdag med den svagt varme sydøstenvind, de har lovet. 

Lad os slutte juli af med manér. Tro flytter bjerge -- kom så.

de gladeste hilsner,

Anton

Nu strammes rynkerne

onsdag 29. juli 2020
af Anton Liebermann

Med en fin blæst på 12 m/s fra sydvest, var det ikke just det største smil læberne frydede med i morges. Faktisk stik modsat! Vi formåede at få 77 netmeter op at stå. Det var dog lige nok til, at vi kunne gennemføre standarden, og det gjorde vi såmænd også. Jeg var bekymret for, om jeg i dag skulle få min første 0 dag - men på lukkerunden sad der først en gulbug, og dernæst en gærdesanger i næste net - og det reddede dagen fuldstændig. Udover det flotte tal på 2 mærkninger, så blev en gammel havesanger aflæst, som var ringmærket her på stationen i 2018. 

Today's total:

Solsort / Common Blackbird - 0 / and 1 recapture
Gulbug / Icterine Warbler - 1 / and 1 recapture
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 1
Havesanger / Garden Warbler - 0 / and 1 recapture.

Total: 2 new ringed and 3 recaptures

181075221Guldrossel - en forhåbentlig snarlig kærkommen gæst her på stationen. Foto er fra Mongoliet, da jeg ringmærkede der sidste efterår. Når der ingen fugle eksisterer på sydspidsen af Danmark for tiden, så går man i arkiverne og henter motivationen tilbage.

Gert kiggede forbi hen over middag, og drog med Alex mod nord for et lille sommerfugle eventyr. De efterlod mig alene på stationen, men jeg havde en masse computerarbejde at tage mig til - så inden jeg så mig om, ja så var de tilbage igen! 

En lille tur på odden mellem 17 og 19 gav lidt mursejlere og meget få terner, men det var så også det. Vi lukkede og slukkede - og sidder nu med tårer i øjnene her på stationen, og kigger på vejrudsigten for i morgen. Det ser ud til at vi får en gentagelse af i dag, hvis ikke med lidt mere blæst. Søren Mygind har lige meldt sin ankomst, og skal hjælpe til med ringmærkningen de næste par dage. Nu er vi i hvert fald top motiveret og klar på mega mængder af fugle i morgen.

De gladeste hilsner, 

Anton

Blikket fortæller alt

tirsdag 28. juli 2020
af Anton Liebermann

 

blikketJa, dette blink siger alt om dagens resultater.

Tror det er første gang jeg har åbnet net i regnvejr, men dette var tilfældet i morges en time før solopgang. Havde dog tjekket radaren, og der lå blot en lille gul byge over os, som ville drage over os ret hurtigt - og det gjorde den også, endda inden jeg var færdig med netopsætningen. Blæsten var dog heller ikke en hjælp, og kun 141 netmeter kunne stå. Se resultaterne herunder, så behøver jeg vist heller ikke sige meget mere om dagens mærkning! 

Today’s total:

Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 4 / and 1 recapture
Munk / Eurasian Blackcap - 0 / and 2 recaptures
Gransanger / Common Chiffchaff - 0 / and 1 recapture

Total: 4 new ringed and 4 recaptures

Hele formiddagen var arbejdere i fuld gang med at flytte brønden, og der var en masse larm fra maskiner og folk. Vi fik dog slappet af i dette blæsevejr, og en lille tur til odden hen på eftermiddagen gav et fint ternetræk af split, hav og fjord. 2 store præstekraver, 2 strandskader, en småspove og 11 alm ryler skulle også sydpå, og ellers kan nævnes lidt gang i både sortand og ederfugl. Vi venter stadigvæk på sæsonens første alm kjove.

I morgen ser igen blæsende ud med 12 m/s fra vest, så det ser ikke ud til vi bryder denne sorte juli. Lige nu er dette den dårligste juli måned med 211 ringmærket fugle på GFU, og vi skal mærke 70 fugle mere de næste 3 dage, for ikke at slå rekorden på den dårligste juli nogensinde. Lige nu er det 2015 der har rekorden for den dårligste siden opstart i 2001, og de fik i 2015 278 ringmærket fugle hele juli den absolut dårligstei. Virkelig en sløv måned vi har gang I i år, og vi venter stadigvæk med det første push. Det bliver nok første i august med vejrudsigten for den næste par dage desværre!!

Kan vi være vi bliver positivt overrasket?

de gladeste hilsner,

Anton

Ikke meget - men lidt

mandag 27. juli 2020
af Anton Liebermann

Vejret var rigtig lækkert da hoveddøren blev åbnet første gang i morges, en svag vind fra nordvest lå over os, og vi var klar på endnu en skøn morgen på Danmarks sydligste punkt. En syngende Gulspurv sagde godmorgen, og en gammel rørsanger fløj ind i N8 da det blev åbnet - så alt tegnede på at det var i dag det første push skulle komme.

Vi blev dog klogere ret hurtigt, da første runde ikke rigtig gav os sved på panden. Anden runde var lidt bedre med, men så døde det også derefter. Græshoppesangeren fra første sæsondag sad lige pludselig i samme net som dengang, og gav os dejlig bekræftelse på, at der ikke har været meget udskiftning i nettene. På lukkerunden klokken 10 sad der som eneste fugl en ung karmindompap, som blev mærket med et smil af Alex - da dette var hendes første af slagsen. 

DSC 1126Dagens fugl - Karmindompap 1k.

Today’s total:

Hvid Vipstjert / White Wagtail - 1
Solsort / Common Blackbird - 1
Græshoppesanger / Common Grasshopper Warbler - 0 / and 1 recapture
Kærsanger / Marsh Warbler - 3
Rørsanger / Eurasian Reed Warbler - 3
Gulbug / Icterine Warbler - 5 / and 3 recaptures 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 7 / and 1 recaptures
Havesanger / Garden Warbler - 3
Munk / Eurasian Blackcap - 1
Gransanger / Common Chiffchaff - 1 / and 3 recaptures
Løvsanger / Willow Warbler - 1
Tornirisk / Common Linnet - 2
Lille Gråsisken / Lesser Redpoll - 0 / and 1 recapture
Karmindompap / Common Rosefinch - 1

Total: 29 new ringed and 9 recaptures

Vi holdte nettene ved søen oppe efter standarden, for at se om vi kunne ringmærke lidt svaler. Det kunne vi dog ikke, men til gengæld sad der en tårnfalk i et af nettene lige pludselig. Trods hurtig igangsat løb, så nåede den at få viklet sig fri - og skynde sig lidt væk fra området. Det er virkelig ikke mange tårnfalke jeg har været med til at mærke, så det kunne nu have været meget hyggeligt. Lad os håbe den bliver i området.

Hans kiggede forbi hen over middag, og havde lidt praktiske ting at forholde sig til. Udover det, så var det ikke den mest begivenhedsrige eftermiddag. Vi begge to faldt i søvn ved en 15 tiden, og er først lige vågnet op nu - så en hurtig omgang tomatsuppe er under opsejling, imens data bliver indtastet.

I morgen er vinden i sydøst, dog pænt kraftig - så forhåbningerne er virkelig sat lavt. Vi vil dog gøre vores bedste for, at vi kommer smilende ud på den anden side ;) Og fakta er, at alt andet er umuligt, når ens arbejdsplads er Danmarks sydspids. 

Så chao. Vi glæder os til i morgen.

de gladeste hilsner,

Anton

Drillende bygevejr

søndag 26. juli 2020
af Anton Liebermann

Det spinkle håb fra gårsdagens prognose blev hurtigt slukket! En temmelig beblæst have var hvad, vi var vidner til under netopsætningen, og i løbet af de næste 5 timer oplevede vi den ene byge efter den anden komme ind over sydspidsen. Vi holdte os jævnligt opdateret med radaren, og bygerne var dog aldrig så slemme, så at standarden var i fare! Nævneværdige fugle i dag  var husrødstjert og skovspurv 2 nye sæsonarter for mærkningen, og 2 småspover der fløj kaldende over stationen. Vi lukkede efter standard, og blev hurtigt efter ramt godt mængder vand! 

DSC 1093 1Denne unge husrødstjert holdte liv i de 2 tunge ringmærkere denne morgen.

Today’s total:

Husrødstjert / Black Redstart - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 6 / and 1 recapture 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 2 / and 2 recaptures
Gransanger / Common Chiffchaff - 2 / and 2 recaptures
Løvsanger / Willow Warbler - 3
Skovspurv / European Tree Sparrow - 1
Tornirisk / Common Linnet - 0 / and 1 recapture

Total: 15 new ringed and 6 recaptures

Resten af dagen er blevet brugt i bøgerne, og vi småforbereder til det første push af trækgæster. Vi tør dog ikke forudsige hvornår det sker, så nu tager vi det bare stille og roligt, og glæder os til hvad morgendagen har til os. Virkelig begivenhedsfattig dag på odden i dag.

En lille eftermiddagstur til odden, da vejret havde klaret op gav absolut ingenting - og er endnu et kærkomment tegn på, at trækket ikke foregik i dag. 

På gensyn i morgen!

de gladeste hilsner,

Anton

Lille flugt fra en død fyrhave

lørdag 25. juli 2020
af Anton Liebermann

Trods langt bedre vejr end i går, så fik vi heller ikke hul på bylden i dag. Dette trods første runde med et lille håb da hele 5 kærsangere og 4 gærdesangere gæstede nettene, men det døde så også allerede fra runden efter - hvor at dagens første nul runde blev gået. Sløv dag ved nettene, men så havde vi lidt tid til ting imellem runderne, og vi formåede til stor glæde for Alex, at genfinde den rødrygget tornskade samme sted som i går. Lækkert nyt x i bogen der, og en ret så glad Alex med sin første tornskade art!

VI lukkede straks efter standard, og dette blev dagens gevinster.

Today’s total:

Digesvale / Sand Martin - 1
Hvid Vipstjert / White Wagtail - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 5
Gulbug / Icterine Warbler - 2 / and 1 recapture 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 6
Gransanger / Common Chiffchaff - 3 / and 1 recapture
Løvsanger / Willow Warbler - 0 / and 1 recapture
Tornirisk / Common Linnet - 0 / and 1 recapture

Total: 18 new ringed and 4 recaptures

Vi besluttede at gøre spurvehøge nettene klar, som vi i den grad får brug for, når de starter trækket om en lille måned, og da vi nu var i gang, besluttede vi også at sætte nogle net op nede ved søen. Vi nåede dog ikke langt i processen inden vi fik fint besøg af Kristian og Kone fra Marienlyst, og de havde endda bragt rundstykker med sig. Solen var stadigvæk fremme på dette tidspunkt, så vi fik en hyggelig snak udenfor - og de skulle selvfølgelig også lige op og hilse på det helt nye lampehus. Det er virkelig blevet en populær bygning med sine mange fremvisninger! Skønt sommerprojekt, som vi får meget glæde af fremover.

Gert kom rullende ind på stationen kort tid efter, og tilbød Alex og jeg en lille tur til Maribo søerne Da jeg aldrig havde besøgt lokaliteten før, og at Alex kunne hapse et par lifere der, så tog det ikke lang tid, før vi havde takket ja tak til det tilbud, og var på vej mod nord. Og vi blev bestemt heller ikke skuffet.

Det gav nogle rigtig fine fugle og flot nartur, fuglemæssigt med højdepunkt af en oversommerne han lille skallesluger og hele 29 rødhovedet ænder. Ellers kan nævnes 6 havørne, 4 sølvhejre og lidt terner. 

0D3A4227Dagens helt store succes med denne sommer Lille Skallesluger. 

Efter ankomst herhjemme fik vi færdiggjort vores net opsætning, og vi nåede også lige at have 1 time nettene åbne, inden dagens hjemmelavede pizza var færdig i ovnen. Og den time gav en digesvale. Der har holdt 2 svaleklire til i søen de sidste 3 dage, så vi håber lidt at vi vil have gevinst med dem. Det kunne være en sjov ny mærkeart for GFU.

Overskyet og søndenvind er prognosen for i morgen. Det kilder lidt det rigtige sted, vandsen skal jo komme sydfra ;) Der ligger dog lidt småregn hen over middag, så tænker vejrsituationen i morgen er temmelig uforudsigelig. Vi venter dog stadigvæk på det første push trækgæster, og den dag med over 30 mærkninger, og det gør da ikke noget hvis vi starter så småt i morgen. 

Fingrene er som altid krydset!

de gladeste hilsner,

Anton

Ka i komme ne'

fredag 24. juli 2020
af Anton Liebermann

I dag var en af de dage, som hurtig vil gå i glemmebogen. Dagen igennem har den stået på blæst, og til tider tungt vejr. Vi blev ved 8 tiden ramt af nogle byger, som besværliggjorde tingene lidt, men vi klarede dog at få gennemført standarden alligevel. Haven var tom af fugle, og kun 8 ringe blev brugt i dag. Sangdrossel værende dagens eneste nye sæsonart, og må derfor gå med titlen som dagens fugl i nettene. 

Today’s total:

Sangdrossel / Song Thrush - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 0 / and 2 recaptures 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 1 / and 1 recaptures
Havesanger / Garden Warbler - 0 / and 1 recapture
Munk / Eurasian Blackcap - 1
Gransanger / Common Chiffchaff - 2 / and 3 recaptures
Tornirisk / Common Linnet - 2 / and 1 recapture

Total: 8 new ringed and 8 recaptures

 

109116558 316656379719712 3625687378687574907 nOpstarten på bygevejret over Gedser ved en 6 tiden i morges

Sæsonens første Rødrygget Tornskade sad lige pludselig nede i fårefolden, og jeg fik hurtigt tilkaldt Alex, da dette ville være en ny lifer for hende. Den sank overraskende nok i jorden inden hun ankom, og aldrig genfundet - men så blev vi heldigvis reddet på målstregen af den smukkeste gamle han Gulspurv, der sad kortvarigt helt eksponeret nede i fårefolden. Vi nåede lige at få skop på den, inden den fløj over haven og mod Birkemose. Trods dippet, så fik Alex alligevel en lifer, og denne værende langt smukkere end hvad tornskaden kunne have præsteret, for det var jo trods alt “bare” en gammel hun ;) 

Hans kiggede kort forbi med lidt familie over middag, og Alex og jeg brugte eftermiddagen indendøre. Vi drog dog på odden ved en 17 tiden for en lille 2 timers obs, men udover nogle mursejlere der skulle sydpå, så var det super super dødt. Jeg havde derfor masser af tid til at nyde de mange digesvaler, som man ellers nogle gange godt kan overse derude, når man har tralvt med at tælle trækket. Og de er da også søde ik?

0D3A4103 10D3A4124

I morgen er der igen svage NV-vinde, så mon den første hul på træk bylden skal prikkes i morgen? Det tror jeg nok den skal……

Vi håber det bliver godt, 

stay tuned

de gladeste hilsner,

Anton

Den Blå Juvel

torsdag 23. juli 2020
af Anton Liebermann

Sikke en dejlig Juli dag vi har været vidner til i dag, men den startede såmænd i den stille ende. Himlen var nemlig stort set skyfri, og den smukkeste solopgang lå ude mod øst. Haven var så stille, at jeg efter endt opsætning af nettene, fortalte Alex, at jeg ikke havde den store tiltro til i dag. Første runde viste sig dog fra en helt anden side, og vi mærkede næsten 20 fugle blot på denne runde. Antalmæssigt ved jeg godt det ikke er noget at råbe sønderligt hurra for, men årstiden taget i betragtning, og de sidste par dage med under 20 mærkninger, så var det ganske dejligt. Det var nu ikke højdepunktet på denne første runde, der ventede os nemlig noget af en overraskelse i N7.

DSC 0890 1Jep! I ser ikke syner. En flot han 1k Isfugl.

Første nye mærkningsart for Gedser Fuglestation siden den Lille Rørsanger blev mærket sidste år i Juni, og en art som var alt andet end forventet her i fyrhaven. Vores teori er, at den nok er kommet ind ude fra havet af? Måske tidligt i morges, eller måske sent i går aftes og så har sovet i haven - fordi andet giver ikke rigtig mening. Det var dog en sand fryd at fragte denne smukke juvel til labbet, og få den nærstuderet. Vi kaldte odden, men der var ikke den store interesse i, at opleve dette blå lyn - så nydelsen forblev blot hos Alex og jeg. 

Dette holdte smilet på læberne resten af morgenen, selom aktivitets nivueaet dalede drastisk allerede på anden runde. Resultatet fra hele dagen kan ses her:

Today’s total:

Isfugl / Common Kingfisher - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 4
Rørsanger / Eurasian Reed Warbler - 2
Gulbug / Icterine Warbler - 0 / and 1 recapture 
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 10 / and 3 recaptures
Tornsanger / Common Whitethroat - 2 / and 2 recaptures
Munk / Eurasian Blackcap - 2 / and 3 recaptures 
Gransanger / Common Chiffchaff - 4 / and 2 recaptures
Løvsanger / Willow Warbler - 2
Træløber / Euraisan Treecreeper - 1
Tornirisk / Common Linnet - 0 / and 1 recapture

Total: 28 new ringed and 13 recaptures

Klokken 10 meldte et jysk hold sig, som skulle ha sig en omgang formidling. Solen bagede dejligt i fyrhaven, og vi var godt mandsopdækket med Vibeke, Anne-marie, Gert, Bo, Ole, Alex og jeg. Det hele gik lige som det skulle, og som et lille højdepunkt, så los en  træløber vise sig fra sin bedste side, og de var meget optaget af, at se dette lille vidunder helt tæt på. De forlod stationen både klogere og gladere end da de kom - så det kan man da sige at have være vellykket. 

Jeg havde en masse ting at skulle sende, klargøre og ordne hen på eftermiddagen, så imens jeg var travlt optaget, så tog Alex og Ole på odden. Der skete dog ikke det store derude, så de var hurtigt tilbage på stationen, og vi besluttede at drage mod købmanden i Gedser. 

Ole lavede lækker vegetar ret, og vi fik hygget ind til lyset havde forladt odden. Nu er alle mand i seng, og jeg er det også meget snart. I morgen venter os en blæsende dag fra vest, så forhåbningerne er ikke sat op til det store! Vi tror dog stadigvæk på guldet, trods det evige spørgsmål “Hvor mon den lille pust af østenvind bliver af?, ligger lige til højrebenet.

Mojn,

de gladeste hilsner,

Anton

Gårsdagen om igen

onsdag 22. juli 2020
af Anton Liebermann

Helt vildt hvor dagen i dag lignende dagen i går. Kølig vejr lige fra solopgang, ingen skyer og ingen fugle. Ringmærkningen foregik i den sløve ende, og det var præcis de samme arter som vi mærkede i går dog plus 2 med en enkelt rødstjert og en enkelt rørsanger. Se tallene for dagens mærkninger her

Today’s total:

Rødstjert / Common Redstart - 1
Kærsanger / Marsh Warbler - 1
Rørsanger / Eurasian Reed Warbler - 1
Gulbug / Icterine Warbler - 2
Gærdesanger / Lesser Whitethroat - 4 / and 2 recaptures
Tornsanger / Common Whitethroat - 1 / and 2 recaptures
Munk / Eurasian Blackcap - 2
Gransanger / Common Chiffchaff - 2 / and 5 recaptures
Løvsanger / Willow Warbler - 1
Tornirisk / Common Linnet - 2 /

Total: 17 new ringed and 9 recaptures

Vi fik i mellem netrunderne lavet en masse datacheck grundet den enorme tidsmængde, vi lige pludselig blev givet, og efter endt standardi besluttede vi at lukke nettene, og færdiggøre datachecket fra hele foråret. Det tog os indtil klokken 14, før vi endelig kunne lukke computeren ned, tørre sveden af panden og lave lidt frokost. Vi var begge dog super kvæstet efter at have kigget i papirer og computer for så lang tid, at vi kort efter frokost drattede om begge to, og først vågnede da Ole Friis meldte sin ankomst ved 17 tiden.

DSC 08742k+ Rørsanger, som nok gik hen og blev morgenens fugl.

Ole Friis er her et par dage, og hjælper med lidt formidling, som vil foregå på stationen i morgen, og har også planer om lidt morgentællinger ved Odden. Dejligt med mere liv på stationen.

Vinden vil falde til i morgen, svært at spå noget som helst, da det er fra samme hjørne. Fingrene er dog krydset for at det vil bringe lidt tidlige trækgæster til Odden - eller måske vi kan nøjes med en lækker Flodsanger?  

En ting er sikkert, og det er at vi glæder os til endnu en dag på Danmarks sydspids i morgen.

de gladeste hilsner,

Anton


1   |  2     NÆSTE